Postdiplomske istraživačke stipendije 2023/24. godine – Xi’an Jiaotong-Liverpool Univerzitet, Kina…

Rok za prijavu: 15. april 2023. godine.

XJTLU nudi niz stipendija visoko motiviranim i posvećenim kandidatima za istraživanje koje vodi do doktorske diplome. Kvalifikovani kandidati mogu dobiti finansijsku podršku uključujući:

-Puna stipendija: sastoji se od oslobađanja od školarine za tri godine (ukupna vrijednost 240.000 RMB/ukupna vrijednost 297.000 RMB od 1. septembra 2023.) i mjesečne stipendije od 5.000 RMB za tri godine (ukupna vrijednost 180.000 RMB).

-Stipendija koja se plaća samo: sastoji se od oslobađanja od školarine za tri godine (ukupna vrijednost 240.000 RMB/ ukupna vrijednost 297.000 RMB od 1. septembra 2023.);

-Delimična stipendija za školarinu: sastoji se od smanjenja školarine do 50% za tri godine (ukupna vrednost 120.000 RMB / ukupna vrednost 148.500 RMB od 1. septembra 2023.).

Uslov za dodjelu je da se od punopravnih stipendista traži da preuzmu ulogu asistenta u nastavi ili istraživačkog asistenta; dok su ove pozicije dostupne i stipendistima koji plaćaju samo naknade i stipendistima sa djelimičnom školarinom, koji će biti plaćeni prema univerzitetskom standardu.

Stipendije su dostupne samo za redovno studiranje, a trenutno ne postoje dostupne stipendije za vanredne programe.

Ako tražite mogućnosti za finansiranje doktorskih studija, možete se prijaviti za stipendiju za postojeći finansirani doktorski projekat ili za stipendiju sa vlastitim projektom.

PRIJAVITE SE ZA STIPENDIJU ZA POSTOJEĆI FINANSIRANI DOKTORSKI PROJEKAT

Možete se prijaviti za postojeći doktorski projekat koji je dobio sredstva od Univerziteta ili vanjskih tijela za finansiranje. Ovi projekti imaju utvrđenu temu istraživanja i formiran nadzorni tim. Možete provjeriti donju listu finansiranih doktorskih projekata za informacije o konkretnim dostupnim projektima ili kontaktirati potencijalne supervizore kako biste razgovarali o mogućnostima finansiranja.

Ovi projekti ostaju otvoreni do popune pozicija. Datum početka programa je obično prvi dan marta, juna, septembra ili decembra.

Imajte na umu da se referentni broj sa* odnosi na doktorski projekat koji je sarađivao sa industrijom.

-Škola napredne tehnologije

-Škola dizajna

-Škola humanističkih i društvenih nauka

-Međunarodna poslovna škola Suzhou

-škola matematike i fizike

-School of Science

-XJTLU Akademija farmacije Wisdom Lake

-Škola AI i naprednog računarstva

-Škola čipsa

-Škola robotike

PRIJAVITE SE ZA STIPENDIJU SA SVOJIM PROJEKTOM

Ova stipendija ima za cilj kultivirati inovativne kandidate koji se posvete svojim originalnim istraživačkim projektima. Možete donijeti vlastiti istraživački projekat da biste se prijavili za stipendiju. Ova stipendija je dostupna potencijalnim doktorantima čiji je direktor iz sljedećih škola:

-Akademija za film i kreativnu tehnologiju

-Akademija za buduće obrazovanje

-Škola dizajna

-Međunarodna poslovna škola Suzhou

-Škola humanističkih i društvenih nauka

-XJTLU Entrepreneur College (Taicang)

Prijava za stipendiju je otvorena samo za podnosioca prijave koji se prijavi za redovni doktorski program.

TIMELINE

Postojaće dva kruga prijavljivanja za svaku akademsku godinu:

-Prvi krug – prijave dostavljene do 17:00 CST (UTC+8), 15. oktobra biće pregledane u prvom krugu, a uspješni dobitnici stipendija će biti objavljeni u decembru.

-Drugi krug – prijave dostavljene do 17:00 CST (UTC+8), 15. aprila biće pregledane u drugom krugu, a uspješni stipendisti će biti objavljeni u julu.

Rokovi za stipendije se striktno pridržavaju i neblagovremene prijave neće biti prihvaćene.

PODNOŠENJE PRIJAVE ZA Stipendije

Prijavu za stipendiju treba podnijeti putem online sistema prateći uobičajenu proceduru prijave za doktorske studije. Proces prijema na doktorski program će biti pokrenut nakon objave rezultata stipendije.

Više detalja možete pronaći na stranici „Kako se prijaviti“ na web stranici.

Izvor: Više informacija – Zvanična web stranica OVDJE.

error: Sadržaj je zaštićen !!