“Pletenje – joga za vaš mozak” – Neurolozi tvrde…

Petlja, petlja, još jedna petlja.. Ritmički tempo pletenja radi svoj posao: za vrijeme ovog zanimljivog posla, čovjek kao da upada u trans.

Ruke zauzete, glava oslobođena od nepotrebnih misli, svijest je u stabilnom stanju ravnoteže. Pletenje – misaona praksa meditacije i koncentracije, hobi koji zaokuplja milijune žena širom svijeta.

Neurologija je priznala pletenje novom jogom, toliko je snažan utjecaj ovog posla na zaljubljenike u njega. Joga za mozak… Zvuči vrlo impresivno.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Tijekom jedne studije, u kojoj je sudjelovalo više od 4000 pletilja iz cijelog svijeta, dokazano je da se tijekom pletanja, vrlo često javlja stanje sreće. Relaksacija, otklanjanje stresa, samorealizacija – postaju dostupni ljudima koje se bave ovim hobijem.

Jeste li znali, ako pletete barem 3 puta tjedno, vaša razina anksioznosti i stresa se značajno smanjuje? To nevjerojatno djeluje na emocionalnu sferu, smiruje je, i doprinosi dugoočekivanom osjećaju ravnoteže. Također – osjetit ćete pozitivne promjene u različitim područjima života:

– Poboljšava se mentalno stanje. Rješavanjem psihičkih problema, povećat će se vaši duhovni resursi.

– Pažnja i koncentracija postat će vaš stalne suputnice.

– Razvoj finih motoričkih sposobnosti omogućit će vam raditi kućne poslove za koje ranije niste imali volju.

– Kreativnost će se razvijati i radovat vas neočekivanim manifestacijama.

– Samoprocjena će postići novu razinu – osjećaj postignuća za lijepo urađeni posao, i sigurnost u svoje snage, pridonijet će vašoj samouvjerenosti.

– Jednostavan način da se razvije strpljenje i ustrajnost. Ništa vas neće izbaciti iz ravnoteže!

– Memorija će se poboljšati, a mozak će raditi puno brže.

Potpuna predanost koju daje pletenje, ne može se usporediti ni sa čim što pružaju ostali hobiji. Mnogi znanstvenici vjeruju da pletenje pomaže ženama u starijoj dobi da ostanu prisebne i produže život.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Depresija i anksioznost mogu se pobijediti uz pomoć pletenja – a u teškim vremenima ovaj hobi će postati spas od raznih uznemirenja.

Izvor: atma, uspesnazena.com.

error: Sadržaj je zaštićen !!