“Pletenje – joga za vaš mozak” – Neurolozi tvrde…

Petlja, petlja, još jedna petlja.. Ritmički tempo pletenja radi svoj posao: za vrijeme ovog zanimljivog posla, čovjek kao da upada u trans. Ruke zauzete, glava oslobođena od nepotrebnih misli – svijest je u stabilnom stanju ravnoteže..

Pletenje – misaona praksa meditacije i koncentracije, hobi koji zaokuplja milijune žena širom svijeta. Neurologija je priznala pletenje novom jogom, toliko je snažan utjecaj ovog posla na zaljubljenike u njega.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Joga za mozak.. Zvuči vrlo impresivno. Tijekom jedne studije, u kojoj je sudjelovalo više od 4000 pletilja iz cijelog svijeta, dokazano je da se tijekom pletanja, vrlo često javlja stanje sreće.

Relaksacija, otklanjanje stresa, samorealizacija, postaju dostupni ljudima koje se bave ovim hobijem. Jeste li znali, ako pletete barem tri puta sedmično, vaša razina anksioznosti i stresa se značajno smanjuje?

To nevjerojatno djeluje na emocionalnu sferu, smiruje je, i doprinosi dugoočekivanom osjećaju ravnoteže. Također – osjetit ćete pozitivne promjene u različitim područjima života:

-Pažnja i koncentracija postat će vaš stalne suputnice.

-Poboljšava se mentalno stanje. Rješavanjem psihičkih problema, povećat će se vaši duhovni resursi.

-Razvoj finih motoričkih sposobnosti omogućit će vam raditi kućne poslove za koje ranije niste imali volju.

-Kreativnost će se razvijati i radovat vas neočekivanim manifestacijama.

-Samoprocjena će postići novu razinu – osjećaj postignuća za lijepo urađeni posao, i sigurnost u svoje snage, pridonijet će vašoj samouvjerenosti.

-Memorija će se poboljšati, a mozak će raditi puno brže.

-Jednostavan način da se razvije strpljenje i ustrajnost. Ništa vas neće izbaciti iz ravnoteže!

Potpuna predanost koju daje pletenje, ne može se usporediti ni sa čim što pružaju ostali hobiji. Mnogi znanstvenici vjeruju da pletenje pomaže ženama u starijoj dobi da ostanu prisebne i produže život.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Depresija i anksioznost mogu se pobijediti uz pomoć pletenja, a u teškim vremenima ovaj hobi će postati spas od raznih uznemirenja.

Izvor: atma, uspesnazena.

error: Sadržaj je zaštićen !!