“PET rasa pasa koje nikada ne bih ČUVALA” – Veterinarka otkrila…

Doktorka Vitni Terel iz Alabame izazvala je “burne reakcije” nakon što je podelila svoje najmanje omiljene vrste pasa u viralnom TikTok video snimku. Ovo je 5 rasa pasa koje bi ova veterinarka ipak izbegla:

Mešanci pudli i zlatnog retrivera: “Neki od ovih pasa su zaista slatki, ali mnogi od njih su ludi i ne mogu mirno da sede ni dve sekunde. Imali smo i neke zaista agresivne” – kaže dr Terel.

Takođe je napomenula da su im česte upale uha i da su generalno skupi za negovanje.

Nemački ovčar i belgijski malinoa: “Oni imaju potencijal da budu zaista sjajni psi, dobri policijski psi, dobri za spasavanje, ali 95 odsto onih koje vidimo u klinici želi da vam “odgrize” lice jer nisu pravilno obučeni” – upozorava veterinarka.

Ako razmišljate o nabavci jednog od ovih pasa, nemojte to činiti olako jer im treba mnogo treninga i mnogo pažnje.

Francuski buldozi, mopsi, bostonski terijeri i ši cui: “Neki od njih su tako slatki, ali ne mogu da dišu – bukvalno ne mogu da dišu.

Oni hrču, a ja već imam muža koji hrče, ne treba mi ništa drugo. Dermatitis kožnih nabora, alergije, smrdljivi gasovi – to je za mene veliko ne” – iskrena je dr Terel.

Čivave: “Nisu moja šolja čaja: plašim se da ću ih zgaziti, verovatno bi me ugrizle” – kaže veterinarka. Dodaje da čivave uglavnom ne podnose druge pse, pa su idealne za osobe koje su sigurne da će imati samo jednog ljubimca.

@dr.terrellpetvet #5thingschallenge #veterinarian #dogs #fypシ ♬ original sound – Whit

Psi bez dlake: “Kao psi su u redu, ali ne volim životinje bez dlake. Prljavi su, pomalo su masni, isto kao i mačke. To je ne od mene” – iskrena je dr Terel.

Veterinarka je preporučila nabavku psa mešovite rase jer imaju manje zdravstvenih problema, kao i zlatnih retrivera jer ih njihov miran temperament čini odličnim porodičnim ljubimcem.

Prenosi: Zadovoljna.rs, prenosi: krstarica

error: Sadržaj je zaštićen !!