“PET najljepših filmova koje bi svako trebao POGLEDATI” – Obaraju s NOGU…

Top pet najljepših filmova koje svako mora pogledati.

Kada je Hali sreo Sali: Film iz 1989. godine, večni je romantični klasik koji se bavi pitanjem može li prijateljstvo opstati nakon jedne ljubavne noći.

Priča prati Harija Burnsa koji upoznaje Sali Albriajti postaje njen prijatelj. Hari ne želi da privlačnost koju oseća prema Sali uništi njihov odnos. Međutim, jedna noć slabosti završi paničnim jutrom.

Hana i njene sestre: Vudi Alenov film takođe nam siže iz ovog perioda. U pitanju je komedija čija se radnja odvija između dva američka praznika, Dana zahvalnosti, kada se Hanin muž zaljubi u njenu sestru Li. Dok njen bivši ljubavnik-hipohondar obnavlja prijateljstvo i odnos sa njenom sestrom Holi.

Večni sjaj besprekornog uma: Ovo je ostvarenje koje takođe donosi ljubavnu priču između dugogodišnjeg para, Džoela i Klementine, koji posle jedne svađe odlučuju da raskinu.

Međutim, Džoel saznaje da se njegova bivša devojka KJlementina podvrgla eksperimentalnom zahvatu doktora Mierzwiaka, da bi izbrisala sećanja ne njihovu vezu. Da se ne bi osećao poraženim, Džoel se odlučuje na isti zahvat.

Dok mu se sećanja brišu, on iznova proživljava njihove zajedničke trenutke i shvata da bi radije sačuvao uspomene, koliko god ga to emotivno bolelo, nego da ih izgubi zauvek.

Stigla vam je pošta: U pitanju je američka romantična drama koju potpisuje Nora Efron. Film je rimejk Lutitschovog The Shop Around the Corner, a donosi odličan glumački spoj – Toma Hanksa i Meg Rajan.

Ovaj glumački par je na neki način obeležio devedesete, pošto im je to treće zajedničko pojavljivanje u ulogama zamršenih ljubavnih odnosa.

Tri metra iznad neba: Romantična drama novijeg doba koja je osvojila srca mnogih ljudi. Ukoliko je niste pogledali obavezno to učinite.

Izvor: cosmopolitan.rs, prenosi: pult24.

error: Sadržaj je zaštićen !!