“PAR pronašao mačku koja je NESTALA prije 10 godina” – Nesvakidašnja priča koja će vas ostaviti u ČUDU…

Nesvakidašnja priča o tome kako nikad ne treba odustati od potrage za kućnim ljubimcima ukoliko spletom okolnosti nestanu ili pobegnu, raznežila je mnoge.

Ričard i Marija Prajs iz Španije nedavno su primili poziv iz Njujorka. Nisu odmah želeli da se jave misleći da je reč o prevari. Međutim, kad je telefon ponovno zazvonio, ipak su digli slušalicu.

-“Da li ste vi imali crno-belu mačku?” – pitala ih je osoba sa druge strane linije. Njihov odgovor bio je “da”.

Naime, par je imao mačku Mimi, koja je nestala 2012. godine. Ričard i Marija tada su živeli u Njujorku. Prilikom odlaska na odmor, stan i njihovu mačku čuvalo je nekoliko članova porodice. Jedan dan neko od njih nije bio dovoljno oprezan, pa je ostavio otvorena vrata od stana.

Mačka je brzo iskoristila priliku i iskrala se, pa joj se izgubio svaki trag. Ričard i Marija tražili su svoju ljubimicu više od godinu dana, ali njihova potraga je bila bezuspešna.

Prošle godine Ričard je otišao u penziju, pa se porodica preselila u Španiju, ali nisu menjali brojeve telefona. Neko je u Njujorku u sklonište doneo crno-belu mačku, kojoj su očitali čip i pronašli njene vlasnike.

-“Ovo je zaista pravo božićno čudo” – rekao je presrećni Ričard, koji je udomio Mimi 2010. godine i porodica je za nju bila vezana.

Kako su kasnije saznali, Mimi je sve ove godine bila napolju. Prolaznici su je hranili, a neki ljudi su joj dopuštali da se preko zime ugreje u njihovom stanu. Zahvaljujući osobi koja ju je donela u sklonište, Mimi je sada ponovno sa svojom porodicom.

Izvor: Klix.ba/D.J./Washington Post, prenosi: Prva.

error: Sadržaj je zaštićen !!