OVU pjevačicu je TITO VOLIO – Avion je slao po NJU, najviše mu puta PJEVALA…

Zorica Brunclik ima višedecenijsku karijeru kojom se može pohvaliti, a sada je otkrila kolika joj je čast bila da peva za predsednika Jugoslavije – Josipa Broza Tita.

– Na nekom od svojih nastupa Titu, a možda i među prvima i rekao mi je orkestar: “Znaš, pevaš “Obrane su jabuke rumene”, “Berem grožđe, biram tamjaniku”, “Odakle si, sele”, tako nešto, izvorne, te tri tokom dana i to je to”.

“Prvo nisam znala otkud ja tu, ali kažu – “Kabinet predsednika Jugoslavije ovde, šef protokola”, mislim umreš ne mestu, to je bilo vreme za umiranje – počela je priču Zorica.

– Sećam se da su bili vinogradi kod Smedereva i ošišana trava, sad je vidim, on je od nas, ti stolovi gde je sedeo, bio je udaljen jedno 20 mestara po mojoj proceni, a mi smo bili kao šator natkriveni zbog sunca. Krenula sam da pevam i vidim ga kako, onim crvenim tepihom, ide pravo prema meni.

Da smo mogli svi da se povučemo negde, ali bio je zid. Sad zatečeni, ceo taj orkestar, i on prilazi meni i pruža mi ruku da se upoznamo – ispričala je Brunclikova i dodala:

– Ima li potrebe da kažem da posle tri dana nisam prala ruke? Inače sam levoruka tako da nije bilo potrebe da je koristim. Pozdravili smo se i on mi je rekao:

“Da li Vi imate neku svoju pesmu?”, kažem: “Da”, on: “Nemojte više da mi pevate, koga god dovedu od mladih pevača koji umeju da pevaju, svi mi pevaju “Berem grožđe, biram tamjaniku” i sve neke izvorne. Ako imate, otpevajte mi. Kako se zove pesma?”, kažem: “Ne daj da nas rastave” i otpevala sam mu tu pesmu.

“Ne sećam se ni kako sam otpevala ni kako je bilo. To je bio prvi put kod njega, a bila sam 16 puta i pevala na raznim prigodama, sa raznim gostima, bila sam recimo kada je bila Elizabeta – rekla je Zorica, a zatim otkrila kako je izgledalo kada je helikopter došao po nju kako bi pevala Titu.

– E sad, dolazimo u Pulu, imala sam koncert u Pulskoj Areni, tada su bile one velike grupe pevača i samo je došao helikopter koji je zabrundao onde, čak nisam ni naslutila, bila sam u garderobi i rekli su onako vojnički: “Molim Vas, da krenete sa nama” – priseća se Zorica i nastavlja:

– I onda smo odleteli na Brijune. Sećam se te vožnje u tom helikopteru, kad god gledam neki akcioni film kad oni treba da izlete iz helikoptera nešto se drže, oni ih guraju otpozadi, mislila sam da će i oni mene tako da istresu (smeh). To je jedna lepa epizoda u mom životu, u najboljem sećanju imam sve te priče – ispričala je Zorica.

Brunclikova se prisetila i jedne anegdote sa haljinom koja se dopala i Jovanki Broz, ali u nju, kako joj je rekla, nije mogla da stane.

– Znala sam da ću pevati kod njih, bila je modna revija gde je modna kreatorka baš sve i svašta je šila, božanstveno i otišla sam da kupim haljinu baš za tu priliku da je imam. Kad sam se pojavila u toj haljini, Jovanka mi je prišla i rekla: “Nisam mogla da stanem u nju”.

“Tada sam bila kao violina, sada sam kao kontrabas. Ona je rekla: “Meni su pokazivali celu tu kolekciju, mnogo mi se dopalo”. Imam sliku sa njima, koju Miroljub i ja često gledamo, tada sam bila crnka – zaključila je pevačica.

Izbor: Stil

error: Sadržaj je zaštićen !!