“OVO su znaci da u ljubavnoj vezi gubite SEBE” – Bježite što PRIJE…

Zrela i zdrava ljubav je ona koja omogućava svakoj osobi u vezi da postane najbolja moguća verzija sebe – bez sputavanja.

Koliko god da volite nekog, ta osoba nikad ne bi trebalo da utiče na vas na takav način da izgubite svoju individualnost. Međutim, ponekad se toliko zaljubimo, posebno u početnim fazama veze da postanemo opsednuti mislima našeg partnera i željom da svaki sekund provedemo s njim.

Iako je ova zaljubljenost razumljiva, u tim prvim nedeljama veze, dok vam je mozak uronjen u ljubavne hemikalije, dugoročno to postaje toksično. U nastavku vam predočavamo signale prema kojima možete uvideti da u ljubavnoj vezi gubite sebe.

GUBITE STRAST PREMA SVOJIM SNOVIMA I CILJEVIMA: Svi mi imamo neke svoje snove i ciljeve ka kojima težimo. To je ono što nas definiše i što je važno. Nikad ne bi trebalo da prestanete da jurite svoje snove i nastojite da ih ostvarite.

Međutim, ako ste nakon ulaska u vezu sa ovim momkom potpuno zapostavili svoje snove, to nije dobro posebno ako ste tu da njega podržite u ostvarenju njegovih snova.

OTKAZUJETE PLANOVE SA SVOJIM PRIJATELJIMA I VAŠ DRUŠTVENI ŽIVOT TRPI: Da li ste zanemarili svoje prijatelje od kad ste s njim u vezi? Možda ste sebe uhvatili kako otkazujete planove sa njima da biste se njemu posvetili.

Možda propuštate i neka važna dešavanja na koja biste inače otišli sa prijateljima da nema njega u priči. Zdrave ljubavne veze ne izgledaju tako.

Ako jedno drugom ne dajete dovoljno prostora da svako od vas ima aktivan društveni život, polako ćete izgubiti sebe u toj priči i postati zavisni od njega.

VIŠE CENITE NJEGOVO MIŠLJENJE I ODOBRAVANJE OD VLASTITOG: Sasvim je u redu da tražite mišljenje svog momka po pitanju važnih stvari koje planirate da uradite u svom životu.

Međutim, ako vam je potrebno njegovo klimanje glavom pri svakom potezu koji planirate da povučete, to je zaista loše. Trebalo bi da ste u stanju da samostalno i samouvereno donosite odluke koje se vas lično tiču, bez njegove saglasnosti.

OSEĆATE DA VIŠE NEMATE NIKAKVU KONTROLU NAD SVOJIM ŽIVOTOM: Da li se u svojoj vezi osećate nesigurno? Da li vam njegovo prisustvo izaziva neki čudan osećaj u stomaku?

Možda osećate da morate da hodate kao po ljuskama od jajeta oko njega i da pažljivo birate reči koje ćete mu uputiti.

Ako ste u stalnom strahu da ćete ga izgubiti i takvo nešto bi vas apsolutno pokidalo na najsitnije komade, to je zaista loše. To znači da ste ga stavili iznad sebe u svom životu i da više nad njim nemate nikakvu kontrolu.

PRIJATELJI VAM GOVORE DA SE PONAŠATE ČUDNO: Pravi prijatelji su oni koji neće ćutati kada vide da niste na dobrom putu. Oni će rizikovati i to da se naljutite, ali će vam reći da ne ličite više na sebe.

Postaće uznemireni kada vide da radite nešto što nije svojstveno vama zbog svoje veze. Možda ćete pomisliti da je u pitanju ljubomora, ali ako to upozorenje dolazi od strane nekog koga znate godinama i ko je uvek bio tu za vas – ne bi trebalo to da ignorišete.

Izvor: Ženski magazin, prenosi: Prva.

error: Sadržaj je zaštićen !!