“OVO je najbolja prirodna “infuzija” za CVIJEĆE” – Sipajte samo dvije čaše toga i vaša biljka će OŽIVJETI…

Da zalivanje cveća mlekom može učiniti čuda, zna svaki ljubitelj biljaka. Međutim – to treba raditi samo povremeno, najbolje jednom mesečno.

Odličan je prirodni regenerator za paprati, fikus i bršljan. Obrano mleko bez konzervansa najbolje funkcioniše. Od ovakvog tretmana vaše biljke doživeće tri najvažnije promene.

-Vaše biljke će biti jače: Mleko je bogato kalcijumom, elementom neophodnim za pravilan razvoj i rast biljaka (uključujući i koren). Štaviše, ovaj makronutrijent omogućava biljkama da transportuju preostale hranljive materije.

-Boja lišća će biti intenzivnija: Zalivanje biljaka vodom i mlekom učiniće da izgledaju intenzivnije. Osim toga, njihovo lišće neće požuteti i otpasti.

-Štitićete biljke od gljivičnih bolesti: Mleko je odlično prirodno sredstvo za sprečavanje razvoja gljivičnih i virusnih bolesti, ali i za odbijanje štetočina, uključujući, na primer, krompirove zlatice.

U tu svrhu najbolje je koristiti prskanje vodom sa dodatkom mleka (pomešati u proporciji 1 litar mleka na 10 litara vode).

Poprskajte listove biljaka sa obe strane, ali ne previše izdašno (za bolje prijanjanje možete dodati nekoliko kapi tečnosti za pranje sudova). Prskajte jednom sedmično. Takav tretman će posebno funkcionisati za krastavce i paradajz.

krstarica/espreso.

error: Sadržaj je zaštićen !!