“OVE navike POBOLJŠAVAJU vaše ‘odnose’ – ali štete vašem ZDRAVLJU”…

Nedavno istraživanje je pokazalo da “štetno” ponašanje sa romantičnim partnerom poboljšava vašu vezu – ali uništava vaše zdravlje.

Istraživači sa Univerziteta u Cirihu analizirali su parove, primetivši kako su učesnici studije opisali svoja svakodnevna iskustva, ponašanja i društvene interakcije.

Otkrili su da su oni koji su delili problematično ponašanje sa svojim partnerom, uključujući pušenje, brzu hranu i sedeći način života, pokazali veću intimnost i zadovoljstvo u vezi. Stručnjaci su primetili da takvo ponašanje dugoročno ima štetne, pa čak i smrtonosne posledice.

Ali ne možete se sakriti od činjenica: uobičajene loše navike pozitivno utiču na “odnose” – i to ne nekada u budućnosti, već sada. Istraživači veruju da ovo zajedničko interesovanje pomaže u smanjenju sukoba – povećanju intimnosti i održavanju kohezije “odnosa”.

U danima kada su parovi pokazivali češće ponašanje sa zdravstvenim problemima (kao što je ležanje na kauču zajedno po ceo dan umesto da budu aktivni) – prijavili su veće opšte zadovoljstvo vezom.

Na kraju, istraživači su zaključili da su parovi voljni da se upuste u nezdravo ponašanje „jer žele da se njihov partner oseća bolje“. Ali da li je igra vredna sveće – jer će na kraju uticati na vaše lično zdravlje?

Izvor: Magazin Novosti, prenosi: Prva.

error: Sadržaj je zaštićen !!