“OVA tri mliječna proizvoda su najgora za ZDRAVLJE – a svakodnevno ih JEDEMO” – Uništavaju crvenu floru i neprimetno goje…

Mlečni proizvodi su bogat izvor važnih hranjivih materija, kao što su kalcijum i bakterije koje su veoma korisne za pravilno funkcionisanje probave. Ipak, pojedine prerađevine od mleka nemaju blagotvorni učinak na naš organizan, naprotiv veoma su štetne.

Dijetolog Darija Rusakova sastavila je listu fermentisanih mlečnih proizvoda koji mogu narušiti naše zdravlje i koje treba da izbacite iz svakodnevne ishrane.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

-Mlečni proizvodi bez masti: Iako ih većina uzima jer misli da su niskokalorični i zdravi, mlečni proizvodi sa niskim sadržajem masti zapravo su sve samo ne to.

Činjenica je da se u sastave takvih jogurta dodaje skrob kako bi se postigla potrebna konzistencija, a koji je kaloričan koliko i ugljeni hidrati. Problem leži u činjenici da “mleko” bez masti ne zasićuje telo, već, naprotiv, podstiče apetit povećanjem nivoa šećera u krvi.

-Masna pavlaka: Pavlaka sa sadržajem masti od 25-30 odsto je jedan od namirnica koje se najteže vare, ometa rad pankreasa i jetre. To ipak ne znači da treba u potpunosti da se odreknete ove namirnice.

Da biste izbegli probavne probleme i rizik od razvoja gastrointestinalnih oboljenja, dovoljno je samo da uzmete onu koja ima manji sadržaj masnoća – 10-15 odsto.

-Jogurt sa aditivima: Jogurti sa raznim dodacima nisu prirodno “mleko”, jer sadrže mnogo više ugljenih hidrata nego bilo koji drugi fermentisani mlečni proizvod.

Zbog neprirodnih aditiva i velike količine šećera, koji narušava apsorpciju kalcijuma, pre spadaju u slatkiše nego mlečne proizvode.

Piše: Stil.

error: Sadržaj je zaštićen !!