“OSTALA sam u nesretnom braku zbog NOVCA – To je povrijedilo moju DJECU” – Iskreno priznanje…

Nije postalo čudno za čuti – kako sve više parova ostaje u braku iako su nezadovoljni i nesrećni.

Zašto je to postao stil života i da li to može da donese bilo kakvu korist? U nastavku članka donosimo j jednu priču žene i njenu ispovjest zašto je ostala u nesrećnom braku”.

Zadnje dvije godine braka živijela sam sa bivšim suprugom kao da smo stranci. Bili smo ljudi koji su živjeli u istoj kući, čak i spavali u istom krevetu ali pritom bili potpuni stranci.

Jednostavno, živjeli smo odvojene živote, i naša konverzacija se isključivo bazirala na svađi. Njemu su smetale određene stvari kod mene, a meni kod njega. Pitate se zašto sam ostala u braku? U tim trenucima nisam sebi mogla priuštiti odlazak.

Živjeli smo u velikom gradu, naša djeca su pohađala dobre škole, i sve osim našeg odnosa je bilo na čvrstim temeljima. Znala sam da ako se rastanemo, sama ću morati priuštiti mnoge stvari koje u tom trenutku nisam mogla. Stvari su vukle jedna drugu – i to nisam mogla priuštiti.

Godinama ranije dopustila sam da se moj novac uloži i podigne kredit na moje ime. Takođe, pristala sam da radim pola radnog vremena, kako bi bila dobra majka i supruga i stigla da se posvetim više porodici.

Svoju ušteđevinu nisam imala, a vrijeme sam najviše posvetila oko rješavanja dječijih obaveza. Zbog svega, odlučila sam da ostanemo zajedno, ali nesrećna. Taj brak nije samo tako uticao na mene, nego i na djecu. Oni su odrastali u nezdravoj atmosferi.

Kada sam konačno donijela odluku o razvodu, ne razmišljajći više o posljedicama, postala sam srećna i stvari su mi se posložile. Preselila sam se sa sinovima, radila puno radno vrijeme i borila se. Ali, sam bila srećna. Isto tako i moji sinovi.

A razlog tome jeste, srećana ja, srećni i oni. Sada znam da je to jedina ispravna odluka”. Koliko god prepreka nakon završetka odnosa imali, ostanak u istom i nije najbolja opcija. Svaki nov početak zna da bude težak – ali i olakšavajući.

Takođe, ne mislite da ostankom u nečemu lošem, djeci činite dobro. Kako sama fraze kaže “Bolje i sami, nego u lošem braku”. To važi za kompletnu porodicu. Srećni roditelji, srećna i djeca – kao i suprotno.

infopult

error: Sadržaj je zaštićen !!