“NIKADA nisam vjerovao da ću prevariti svoju suprugu – ali JESAM” – Tri stvari su me navele na to…

Ma koliko čovjek bio dobar, pošten i lojalan, uvijek će postojati bar 1% šanse da će pristati na preljubu u jednom periodu svog života.

Ja sam bio onaj tip muškarca koji je još od osnovne škole maštao da će pronaći ženu svojih snova, oženiti se i steći vlastitu porodicu. Svaka veza koju sam imao bila je ozbiljna veza, nikada nisam pristajao na kratke šeme jer nisam vidio smisla u tome.

Uvijek sam razmišljao naprednije od svojih vršnjaka, ali sam se zato u zrelim godinama totalno unazadio. Kada sam upoznao svoju suprugu znao sam da je to to. Zabavljali smo se tri godine, čekao sam da završi fakultet kako bismo započeli zajednički život.

Vjenčali smo se, zaposlili, dobili djecu i upali u monotoniju života. Prva stvar koja me je navela da skrenem sa puta jeste ta monotonija. Ustvari, nije monotonija kriva sama po sebi. Kriv sam ja što joj se nisam znao oduprijeti. A mogao sam!

Oboje smo postali žrtve rutine i monotonije i to se osjetilo na našem odnosu. Sljedeća stvar koja me je navela da skrenem sa puta jeste činjenica da nisam dovoljno izlazio sa društvom kada je trebalo. Dok su moji prijatelji u mladosti partijali po klubovima ja sam sjedio kući, učio ili bio pored svoje djevojke.

Neki ljudi naprosto nikada ne osjete potrebu da počnu izlaziti, ali mene je nažalost stigla ta želja u pogrešno vrijeme. Počeo sam izlaziti sa prijateljima svaki vikend u želji da pobjegnem od rutine. Moja supruga je takođe izlazila sa svojim drugaricama pa se nismo sukobili oko toga.

I najveća glupost, ujedno i najveći razlog zašto sam skrenuo sa puta i zašto sam prevario svoju suprugu jeste to što sam povjerovao drugim ljudima da to svi rade i da je to sasvim normalno u današnje vrijeme. Od one moje izjave “Mrzim ljude koji varaju, ja to nikada ne bih uradio” došao sam do izjave “Pa možda to i nije toliko strašno.

Ali jeste strašno! Itekako je strašno! Kao i većina preljubnika, uhvaćen sam u tome i ostao bez onog najvrijednijeg. Imao sam blago za koje sam zaboravio koliku vrijednost ima.

Moja supruga sada živi slomljenog srca sama sa djecom, dok moja djeca oca viđaju jednom do dvaput sedmično. Moja afera nije bila vrijedna takvog gubitka. Bio sam nezahvalan i platio svoju kaznu.

infopult.

error: Sadržaj je zaštićen !!