NIKAD LAKŠE: “Isprobajte ove JEDNOSTAVNE trikove za čišćenje teško dostupnih mijesta u KUĆI”…

Ponekad vam se čini da je lakše da izbegavate mala mesta u vašem domu kada je čišćenje u pitanju, jer može da bude frustrirajuće – a i oduzima mnogo vremena.

Ipak – uz pomoć ovih nekoliko jednostavnih trikova, obavićete to brže i olakšaćete sami sebi posao, bez obzira koliko je malen prostor koji treba da očistite.

Iza radijatora: Sve što vam treba za čišćenje prašine iza radijatora je lenjir na koji se može staviti i krpa. Omotajte krpu oko lenjira, učvrstite gumicom i gurnite iza radijatora.

Čišćenje biljki: Ako ste ikad brisali prašinu sa biljaka, sigurno ste pomislili da postoji lakše rešenje. Naravno da postoji. Jednostavno upotrebite fen za kosu. Stavite ga na hladno i lagano izduvajte prašinu sa lišća.

Čišćenje žaluzina: Najbolji način da ih održavate čistima je da ih često brišete. Uzmite jednu staru, veliku čarapu, stavite je na ruku i upotrebite je za brzo čišćenje svake “rešetke”.

Lampe: Nemojte ni pomisliti da ćete za ovaj posao koristiti usisivač. Umesto toga upotrebite lepljivi valjak. Jednostavno njime pređite preko senila na lampi i sva prašina će se zalepiti na njega.

Mali ukrasi: Kako biste izbegli razbijanje ukrasa tokom čišćenja, upotrebite mekanu, čistu četkicu za šminku. Ona može da uđe u bilo koje područje gde se nakuplja prašina.

Izvor: Večernji.hr/Good Housekeeping/Prva.

error: Sadržaj je zaštićen !!