“NIJE kriva ljubavnica što vas muž VARA” – Kada saznate da ste prevareni ove stvari ne bi trebali RADITI…

Kada vas izda i prevari osoba koju volite sasvim je normalno da ćete osjetiti očaj, ogorčenost, bijes i usamljenost.

Možda ćete osjećati kao da nikada nećete moći prebroditi ovaj događaj, ali od načina na koji ste reagovali na vijest o nevjeri svog partnera zavisi koliko uspješno ćete preboliti i nastaviti dalje. U nastavku pročitajte 5 stvari koje ne biste trebali uraditi:

-Paničariti: Prije nego što izbacite sve stvari svog supruga kroz prozor polako udahnite i izdahnite deset puta. Pokušajte da se smirite jer niko nije u stanju donositi ispravne odluke dok je pod dejstvom bjesa i panike.

-Zatvaranje u sebe: Mnoge žene će poželjeti uzeti bolovanje na poslu, uvući se u krevet i danima sažaljevati sebe zbog sudbine koja ih je zadesila.

Ni u kom slučaju se ne smijete zatvoriti od ostatka svijeta. Pokušajte više da šetate, razgovarajte sa prijateljima ili provodite vrijeme u prirodi.

-Pričati svima o muževoj nevjeri: U redu je da želite razgovarati sa nekim o svemu šta se desilo, ali nemojte sve pričati svima onima koji su premni da vas slušaju.

Mnogi parovi prolaze kroz nevjeru, a nakon što su uspjeli izvući prave zaključke, samo učvršćuju svoju vezu. Možda ćete jednog dana oprostiti svom voljenom, ali vaši roditelji i prijatelji će ga mrziti cijeli život.

-Odmah podnositi zahtjev za razvod: Najčešće ljudi koji su doživjeli izdaju partnera žele podnijeti zahtjev za razvod braka što je prije moguće. Čini im se da je to recipročan korak, jedino što izdajnik zaslužuje. Međutim, žurba bi mogla samo pogoršati stvari.

Dozvolite sebi da se malo ohladite. Kada budete u stanju da se nosite sa nevjerom svog supruga razvod će za vas biti čista formalnost, a ne način osvete.

-Tražiti krivca i analiziranje veze: Ne biste trebali kriviti ljubavnicu svog muža za sve. I ona je samo žena kao i vi, a možda čak i nije ni znala da je on oženjen.

Ako je neko kriv onda je to vaš muž. Normalno je da analizirate svoj brak te se pitati šta je to navelo vašeg muža na nevjeru i da li je u vešem brfaku sve bilo kako treba.

Ali, ne biste trebali ići iz krajnosti u krajnost upoređivati se sa ljubavnicom svog muža i kriviti sebe za sve. Ne smijete dozvoliti da nevjera vašeg partnera definiše vas i vašu ličnost, prenosi infopult.

error: Sadržaj je zaštićen !!