NEŠTO POTPUNO DRUGAČIJE; Napravite domaći DŽEM OD LIMUNA – RECEPT

Ako vam je ponestalo džema od jesenjeg spremanja zimnice, jedna voćka nam je i dalje dostupna da od nje pripremimo ukusan slatki namaz.

Sastojci; 1 kg limuna, 1,5 kg šećera, 400 ml vode.

Priprema: Dobro operite limun pomoću četke i oljuštite koru. Potopite oljušteno voće u ključalu vodu i kuvajte 20 minuta, a zatim isperite hladnom vodom i isecite na kriške. Uklonite koštice ako ih ima.

Dodajte šećer u vodu u kojoj se kuvao limun, zagrejte do ključanja, pa stavite kriške limuna ponovo da se kuvaju. Kad smesa dobije potrebnu gustinu, gotovo je.

Sklonite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi, a zatim ponovo zagrejte do ključanja, pa sipajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite. Odložite na tamno i hladno mesto sa ostalom zimnicom i uživajte u divnom, domaćem namazu, piše Stil.

BONUS: Kolač od kog će cela kuća zamirisati na bajku!

-Postoji miris kolača koji nas opija. Takva je priča sa ovim receptom. Isprobajte ga! Potrebno je:

-3 jaja,

-100 gr šećera,

-200 ml kiselog mleka ili jogurta,

-50 ml ulja,

-100 gr brašna,

-50 gr griza,

-1 pecivo,

-korica limuna,

-100 gr čokolade,

Priprema: Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno sa praškom za pecivo , dodati griz, ulje, kiselo mleko.korica limuna.

Sve dobro izjeddnačiti. Pleh 35×25 podmazati uljem i posuti brašnom, Sipati testo i raspoorediti. Čokoladu istopiti sa malo ulja pa kašičicom ubacivati u testo pa prodrmati. Peći na 200 stepeni C oko 40 min. Po želji posuti prah šećerom. Seći ohladjen sjajan biskvit.

Izvor: Bakina kuhinja

error: Sadržaj je zaštićen !!