NEOBIČNA ŽIVOTNA PRIČA: “Žena rodila dijete SINU I SNAHI – Niko nije mislio da je to MOGUĆE”…

Život nekada može da bude pun iznenađenja i nepredviđenih puteva – što je svakako bio i ovoj porodici koja priča izuzetno neobičnu priču

Džef Hauk bio je dirnut kada se njegova majka, Nensi Hauk (56) prvi put ponudila da služi kao surogat majka za njega i njegovu suprugu Kambriju, koji su nakon njene histerektomije imali nekoliko opcija za proširenje porodice.

Iako u početku nije mislio da je ovakav gest moguć, njegova majka je njemu i njegovoj ženi Kamriji rodila ćerku Hanu, njihovo peto dete, priča porodica za People.

-Zaista je posebno što će to biti moja ćerka – objašnjava Džef i dodaje da koliko god ideja da budete u porođajnoj sobi dok se vaša mama porađa zvuči čudno on to ne gleda na taj način.

Nensi ističe da je to “bilo izvanredno i duhovno iskustvo” koje je podelila porodica, ali i da se sada suočava sa velikim emocijama jer beba koju je rodila ipak ne ide sa njom kući:

-Sve je prošlo savršeno i osećamo se tako blagosloveno što je imamo u našoj porodici. To je mešavina duboke zahvalnosti i neke tuge zbog razdvajanja – kaže Nensi za People.

Imati veliku porodicu je oduvek bilo važno za par koji je zajedno još od kraja srednje škole. Ipak, suočili su se sa problemima sa neplodnošću i na sve načine pokušavali da zasnuju porodicu.

-Uvek smo imali na umu da želimo šestoro dece. Prilično smo brzo otkrili da imam problema sa neplodnošću – objašnjava supruga.

Bilo je potrebno četiri godine lečenja pre nego što je par dobio svoju prvu decu – devojčice bliznakinje Veru i Ajvu, koje sada imaju 4 godine – uz pomoć IVF.

Nakon toga par je ponovo dočekao blizance – sinove Dizela i Luku, koji sada imaju 13 meseci. Međutim, nakon rođenja blizanaca Džefova supruga se suočila sa zdravstvenim problemima. Ođednom, par je morao da donese odluku da Kambrija ima histerektomiju.

-To je bio težak izbor za nas – priseća se Kambrija, a par je na kraju odlučio da se podvrgne proceduri kako bi se spasli preostali embrioni.

Otprilike mesec i po kasnije, Nensi, Džefova majka, je prvi put iznela ideju da bude surogat paru – za šta niko, uključujući Nensi, nije mislio da će biti moguće zbog njenih godina.

Ipak, Nensi kaže da je to predložila jer je želela sam da Džef zna da bi bila spremna da to uradi. Kada je Džef to rekao svojoj ženi, oboje su se složili da je neverovatno slatko, ali nisu mnogo razmišljali o tome. Nensin muž, Džejson, osećao se isto, piše People.

-Zaista sam bio dirnut njenom ponudom da to uradim. Mislio sam da je to veoma nesebična stvar, ali nisam mislio da će to biti opcija.

Kada je Nensi ponovo pokrenula tu temu nekoliko nedelja kasnije, par se složio da o tome razgovara sa svojim specijalistom za plodnost na predstojećem sastanku.

Na njihovo veliko iznenađenje, njihov specijalista je rekao da sve dok je Nensi bila zdrava i voljna da to uradi, surogat majčinstvo u tom slučaju dolazi u obzir.

Iako je jako neobično da majka nosi svoje unuče doktori su isticali da starost u ovom slučaju nije ograničavajući faktor. Ipak, Nensi priznaje da je imala “mnogo briga” oko trudnoće.

-Moj najveći strah je bio da ću izgubiti bebu i da osećam da sam iskoristila šansu za život te bebe zbog mojih godina. Znala sam da će se naši životi promeniti, i zaista mi je trebalo šest meseci da razmislim o tome kako će to biti i graciozno se nosim sa tim.

Nakon Haninog rođenja, Nensi planira da uzme odsustvo sa posla i napiše knjigu o tom iskustvu.

Prenosi: magazin.novosti.

error: Sadržaj je zaštićen !!