“NEMOJ odustati od ljubavi samo zato što jedan muškarac nije znao da te VOLI” – Iz ugla jedne žene…

Iako sam prije od prilike dvije godine sumnjala svoju vrijednost, sada tačno znam koliko vrijedim. Tada sam se osjećala iskorišteno, izmanipulisano, psihički iscrpljeno i prevareno od strane nekoga kome sam neizmjerno vjerovala.

Sve što sam ikada željela je biti žena koju će mnogi muškarci željeti, a u stvari sam bila žena koju su mnogi muškarci povrijedili i ostavili. Dugo nisam primjećivala to na šta su me mnogi moji prijatelji upozoravali.

“Moj” muškarac je počeo da me uzima zdravo za gotovo, ali ja to nisam htjela priznati sebi dok nisam vidjela da taj isti “moj” muškarac ima novu djevojku koja nisam bila ja.

To me natjeralo da se suočim sa istinom koju sam toliko izbjegavala. Nikada nisam mislila da ću im na kraju biti zahvalna na svemu, ali jesam. Iz te situacije sam izašla jača nego ikada.

Upoznala sam sama sebe i svoje granice te sam spoznala svoje prave vrijednosti, a sve je počelo sa čovjekom koji nije znao da cijeni ono što ima pored sebe.

Mislila sam da će me to slomiti i da ću se teško oporaviti, ali umjesto toga postala sam jača i bolja osoba nego što sam ikada bila. Piše ovo za sve žene koje se plaše pustiti ponovo nekoga u svoje srce jer su bile povrijeđene, za žene koje su zaključale svoja srca.

Pišem ženama koje su bile povrijeđene od strane muškaraca koji su im davali obećanja, a nisu ih ispunjavali. Pišem ovo za žene koje su pustile nekoga u svoj život ko ih je povrijedio i odlučio da ih više ne želi. Zenama koje su bile spremne staviti nekoga na prvo jesto, pa tek onda sebe.

Nemojte se osjećati glupo jer ste nasjele na njegove lijepe riječi i laskanje. Niste sami. Mnogo je žena koje nasjedaju na slatkorječive priče muškaraca. Zapamtite da ste lijepe, pametne i vrijedne te da ni jedan muškarac ne može da vas usreći u onoj mjeri u kojoj vi možete usrećiti same sebe.

Vi ste krojači svoje sudbine i svog života i ne dozvolite nikome da vam kaže da niste vrijedni. Nemojte dozvoliti da vas jedan pogrešan muškarac natjera da zatvorite svoje srce za sve druge i da prestanete vjerovati u pravu ljubav.

Prva ljubav postoji – a to ćete shvatiti tek kada nađete pravog muškarca koji će cijeniti vašu vrijednos i koji će vas voljeti takve kakvi jeste.

infopult.

error: Sadržaj je zaštićen !!