“NE ŽALI za onima koji ti nisu SUĐENI” – Poruka ženama koje se bore da prebole bivšeg…

Iako su svjesne da se njihova veza završila, mnoge žene nisu u stanju prestati misliti na bivšeg i krenuti dalje.

Ponekad nije lako preboljeti i krenuti dalje posebno ako je veza dugo trajala, ali postoje neke stvari koje bi vam mogle pomoći da prebolite bivšeg. Što prije shvatite neke od tih stvari – lakše će vam biti da krenete dalje.

– Sasvim je normalno da i dalje gajite neka osjećanja prema svom bivšem čak i ako vas je povrijedio. Ono šta mnogi zaboravljaju kada pokušavaju preboljeti bivšeg je da ljubav nema rok trajanja. Ne možete samo jedno jutro ustati i odlučiti da nekoga više ne volite. Potrebno je vrijeme da se preboli zato dajte sebi malo vremena.

– Nemojte misliti da ste patetični što ga još uvijek volite. Zapamtite da su vaša osjećanja jako važna i da ne treba da ih suzdržavate i potiskujete. To što je neko od vaših prijatelja brže prebolio raskid od vas ne znači da ste vi patetični.

– Zapamtite da je on u jednom trenutku bio najbolja osoba za vas. Uvijek imajte na umu da ono što vam je suđeno ostaće u vašem životu. Zato pustite i nemojte žaliti za onima koji vam nisu suđeni. Što prije to shvatite prije ćete moći naći osobu koja vam je suđena.

– Život se nastavlja i poslije raskida nemojte to nikada da zaboravite. Imali ste život prije ove veze, imaćete ga i poslije. Život se ne završava onog trenutka kada se završi veza. Živite život punim plićima i uživajte u njemu.

– Nećeš biti sama zauvijek zapamti to. Zapamti da tamo vani ima neko ko jedva čeka da te upozna i uživa u vremenu koje provodi sa tobom. Zato izađi napolje, druži se i upoznaj nove ljude. Nikada ne znaš gdje i kada možeš sresti ljubav svog života.

infopul.

error: Sadržaj je zaštićen !!