“NE BORITE se za one koji se ne bore za VAS” – Stvari koje bih rekla sebi prije deset godina…

Samo vi sami znate kako ste živjeli i niko drugi. Ponekad nam se čini kao da nam se neke ideje zapetljaju u glavi željne objašnjenja.

Koliko god se trudili da odgovorimo sami sebi ne možemo pronaći riječi i objašnjenja zbog kojih smo neke stvari radili. Svako od nas danas ne bi gubio vrijeme na stvari koje to ne zaslužuju.

Bili smo mladi i naivni i možda smo potrošili najbolje godine svog života radeći neke stvari koje nam nisu pričinjavale sreću. Da imam tu mogućnost da se vratim u prošlost i kažem mlađoj sebi neke stvari, ovo bih joj rekla:

– Isključi televizor: Iz te glupe kutije nećeš ništa naučiti zato je isključi. Radije sebi kupi dobar računar i predplati se na internet. Tamo ima mnogo zanimljivijih stvati nego na televizoru.

– Bavi se sportom, šetaj po prirodi: Znam da imaš puno posla i obaveza, ali vjeruj mi, uvijek imaš malo vremena za šetnju po prirodi. 3. Možda sada sumnjaš u neke stvari, ali ne zaboravi šta želiš i gdje želiš da stigneš. Učini sve što je u tvojoj moći da ostvariš svoje snove.

– Troši svoj novac na stvari zbog kojih ćeš se osjećati dobro, ali i koje će ti biti korisne. Onaj novac koji si potrošila na gluposti si mogla potrošiti mnogo pametnije.

– Ne bori se za one koji nisu spremni da se bore za tebe: Ne forsiraj ništa i nemoj da se nerviraš ako nekad stvari ne idu onako kako želiš. Ako te neko povrijedio, dobro razmisli da li mu trebaš pružiti drugu šansu.

– Vremenom ćeš izgubiti neke prijatelje, ali ne zato što su te povrijedili, već zato što ćeš se i ti i oni promijeniti. Svako od vas će krenuti svojim putem, ali ćeš na svom putu sresti neke nove jako dobre ljude.

– Nemoj da se brineš zbog svega: Na neke stvari ne možeš uticati i zato nemoj da se nerviraš zbog toga. Svaki problem će se na kraju riješiti, ali je važno da sačuvaš zdrav razum.

– Voli svoju porodicu i pokazuj im koliko ti je stalo do njih čak i onda kada si zauzeta ili umorna. Oni će uvijek biti tu za tebe i uvijek će biti spremni da ti pruže pomoć i podršku.

– Nemoj sumnjati u svoje želje: Mnogi će preispitivati tvoje odluke i tvoj način života ali znaj da samo ti imaš tu moć da odlučiš šta da radiš sa svojim životom.

– Riješi se strahova i uživaj u životu: Putuj, povremeno napravi neku glupost, okruži se ljudima koji su na istoj talasnoj dužini kao i ti. Radi stvari koje voliš i koje te čine srećnom. Jednostavno uživaj u životu.

infopult.

error: Sadržaj je zaštićen !!