NAREDNE SEDMICE Rakovi će lako menjati odluke i mišljenja; Vage nezadovoljne u partnerskom odnosu; Ribe vodite računa u SAOBRAĆAJU…

Ovnovima će ove sedmice biti preko potreban san, ali hajmo redom. Da vidimo šta kome donosi nedelja do 21. maja!

OVAN

Hrana: Povremena lošija raspoloženja ili osećaj istrošenosti ne treba lečiti pojačanim unosom kalorija, već kroz fizičku aktivnost i hranu koja pokreće – proteine iz ribe, jaja, mesa – kao i kroz povrće.

Ljubav: Vaša su raspoloženja dosta promenljiva, psihički i mentalni umor je pojačan, a partner – iako voljan da vam se u velikoj meri prilagodi – traži više vremena i pažnje od onog što vi trenutno možete da date.

Momenti nežnosti i bliskosti smenjivaće se sa momentima kada vam svaka sitnica izaziva nervozu. Pojedini zauzeti Ovnovi mogu biti skloni obnovi tajne veze ili kontakta iz prošlosti.

Slobodni – ili trenutno imate druge prioritete ili na vidiku nema nikog ko bi zaokupio vašu pažnju. Ulazak Marsa u vaše polje zabave i ljubavi tokom vikenda – otvoriće nove prilike za vas u periodu koji dolazi.

Posao: Polako se pokreću situacije koje su vam od važnosti i rešenje počinje da se nazire. No, moraćete da budete strpljivi – žurba ne bi trebala da postoji jer je moguće da u brzini ili nestrpljenju napravite više štete nego koristi. Problem sa organizacijom i fokusom još uvek je vrlo prisutan.

Komunikacija sa saradnicima je bolja, ali sa autoritetima i šefovima – baš i ne. Vaš elan i motivisanost za posao će se uskoro vratiti. Budite nešto obazriviji sa novcem – previše ga olako i impulsivno trošite. Zdravlje: Potreban vam je dobar san i relaksacija, kao i više fizičkih aktivnosti.

BIK

Hrana: Hranu možete u ovom periodu doživljavati kao utehu ili lek, jer je okolnosti i raspoloženja lakše svariti kada uživate u omiljenoj hreni. Izbegavajte prženu hranu, višak začina i slatkiša.

Ljubav: Direktno kretanje Merkura, dolazak Jupitera nakon dvanaest godina, mlad Mesec – sve se to tokom ove nedelje dešava u vašem znaku, otvarajući pred Bikovima jedno novo životno poglavlje, protkano velikim promenama. U vašim će emotivnim relacijama dosta toga funkcionisati baš kako treba, čak i pored povremene partnerove nervoze.

Slobodni Bikovi – u periodu ste pojačane društvenosti, izlazaka, aktivnosti sa prijateljima. Udvarača će svakako biti, ali nisu neke spektakularne prilike da se uđe u bilo šta konkretnije. Neki od vas će imati povremene kontakte sa bivšim partnerima ili simpatijama.

Posao: Dobar deo sedmice će zahtevati priličnu količinu truda kod vas, pa čak i oko redovnih dnevnih obaveza ili sitnijih, možda papiroloških pitanja. One obaveze koje ste odlagali ili kojima niste imali vremena da posvetite pažnju – sada će doći na dnevni red. Nešto intenzivnija komunikacija sa saradnicima tokom celog ovog perioda, naročito kako se bude približavao kraj radne sedmice.

Žurba čini svoje i svi su nervozni. Dogovori sa šefovima (moguće oko finansijskih pitanja) neće ispuniti vaša očekivanja. Zdravlje: Mogući su manji stomačni ili respiratorni problemi.

BLIZANCI

Hrana: Više ćete biti u pokretu i aktivniji – zato je potrebno da vaša ishrana bude energetski jača nego u prethodnom periodu. Izbegavajte brzu hranu, gazirana pića i previše slatkiša.

Ljubav: Odnos sa voljenom osobom u ovoj nedelji neće biti loš, ali isto tako – neće biti ni nekih posebnih aktivnosti. Kao da ste oboje u nekim svojim filmovima i obavezama i zajednički trenuci, iako retki – doneće uglavnom pozitivnu energiju. U danima vikenda ipak obratite nešto više pažnje na komunikaciju sa partnerom – jer ćete oboje biti pomalo razdražljivi.

Slobodni Blizanci – mogućnost za kontakte za bivšim partnerima ili simpatijama i dalje je prilično jaka. Moguće je da ćete za vikend upoznati jednu ili čak dve osobe koje bi mogle zagolicati vašu pažnju. No, za sada – nema konkretnijih dešavanja.

Posao: Uglavnom je solidna radna sedmica pred vama. Možda postoji nešto više umora, možda ste i dalje pomalo opterećeni nekim situacijama koje su još uvek u procesu rešavanja, ali suštinski –dobro je.

Jedino što vam može odvlačiti fokus i remetiti koncentraciju je napetiji odnos sa pojedinim kolegama – ovo neće uticati na sam proces rada i na rezultat, ali će vama lično smetati.

Finansije – imate neki trošak ili dugovanje koje vas prilično opterećuje, i pokušavate da pronađete način da to rešite. Zdravlje: Respiratorne infekcije, alergije. Starijima moguć problem sa krvnim pritiskom.

RAK

Hrana: Mirniji ste i stabilniji u odnosu na protekli period, što će doprineti tome da i vaša ishrana bude uravnoteženija. Prijalo bi vam više mlečnih proizvoda, naročito mladi sir i kiselo mleko.

Ljubav: Jaka nervoza je prisutna kod vas, što povremeno može dovesti do nervoznih i napetih momenata sa partnerom. I vaše će reči i postupci biti kontradiktorni – u jednom trenutku nasmejani, nežni i puni emocija, već u drugom – naelektrisani i spremni da se raspravljate. Partner je dosta stabilan i uglavnom uspeva da pronađe rešenje za ove vaše oscilacije i prilagodi vam se.

Slobodni Rakovi – uživate u pojačanoj društvenosti i kontaktima sa osobama koje su vam bliske. Dobar je period i za kraća putovanja ili aktivnosti preko društvenih mreža. Možete se više povezati sa osobom koju odavno simpatišete.

Posao: Zastoj ili problemi sa organizacijom polako počinju da popuštaju i možete malo da odahnete. No, ništa neće ići onom brzinom koju očekujete i oko toga se ne vredi nervirati. Nestrpljivošću i impulsivnošću možete samo usporiti dešavanja, ili se pak „pokačiti“ sa nekim osobama koje su vam poslovno važne.

Neki od vas će se baviti planovima i idejama za koje se lagano otvara prostor – ne žurite, proverite svaku stavku. Po pitanju finansija – opterećenost troškovima, ali su zato prilivi dosta ujednačeni. Zdravlje: Glavobolje, bolovi u vratnom delu kičme i u ramenima.

LAV

Hrana: Potrebna vam je kaloričnija hrana da vam da dovoljno energije da lakše prođete kroz mnogobrojne izazovne situacije koje će vas trošiti. Kalorije iz morske i rečne ribe, mesa, jaja, svežeg povrća.

Ljubav: Vruće – hladno je ono što vas očekuje u narednim danima. Biće pojačanih strasti i u onom lepom, ali i u onom „raspravljačkom“ smislu, biće obostranog tvrdoglavljenja, „odmeravanja snaga“, a verovatno će se u sve to umešati i dašak ljubomore. I partner i vi umete da budete teški i zadrti, ali isto tako – umete i da popustite i prilagodite se. Birajte u ovoj sedmici drugu varijantu, prva će doneti samo tenzije.

Slobodni Lavovi – od vikenda, kada Mars pređe kod vas a vaš vladar Sunce uđe u aktivni i pokretni znak Blizanaca – već možemo da pričamo o tome da se mnogo toga na bolje u ljubavnom smislu menja kod vas.

Posao: Iako deluje kao da su se zastoji prevazišli i da se one situacije koje su vam donosile glavobolju konačno pokreću – pred vama je i dalje period u kojem ćete imati osećaj da ništa ne ide lagano, već da oko svega što vam je važno morate da se borite. Vaše ambicije, ali i impulsivnost će se probuditi – što može povremeno donositi nervozu u poslovnom okruženju, pa i sa nadređenima.

Možete povlačiti pogrešne poteze u brzini ili biti opterećeni konkurencijom. Finansije – kao nešto malo bolje, mada nije to sjajno. Zdravlje: Dosta nervoze. Opuštajte se, relaksirajte, bavite fizičkom aktivnošću.

DEVICA

Hrana: Još uvek niste pronašli balans po pitanju ishrane, ali lagano idete ka tome. Ono što će vašem organizmu svakako prijati jeste kuvana hrana i mnogo povrća. Slabost prema slatkišima postoji.

Ljubav: Prisutan je šareniš u partnerskim odnosima, a da li je više dobrog ili lošeg – zavisi od samog temelja odnosa i koliko je on suštinski stabilan. Jer, jake veze – one u kojima se partneri trude da iskomuniciraju svaki potencijalni problem – lako dolaze i do rešenja i stabilnosti. No, oni odnosi u kojima je još od leta prošle godine pa na ovamo krenuo neki vid zahlađenja – čas se dižu, a čas padaju.

Ulazak Marsa u polje tajni i podsvesti od vikenda nije jednostavan tranzit za ishendlovati jer će aktivirati preispitivanja odnosa i pojačati sumnje. Slobodne Device – preko društva i prijatelja vam se „nameštaju“ lepe ljubavne prilike.

Posao: Vaše su poslovne pozicije dosta stabilne – što je zasluga ulaganja truda i energije u ovaj segment u dužem vremenskom periodu unazad. Direktno kretanje Merkura vam ide na ruku, jer će te neke sitne stavke na kojima ste se saplitali i na kojima ste se zaglavljivali – konačno krenuti da se rešavaju i pokreću.

Može vam čak biti ponuđena veća poslovna promena – nešto što u potpunosti menja vaše planove na dalje. Po pitanju finansija – dosta je dobra situacija, prilivi su ujednačeni i stabilni. Zdravlje: Premor, pojačana nervoza, nesanica. Stariji – oscilacije pritiska.

VAGA

Hrana: U nekim momentima postoji umerenost i uravnoteženost po pitanju ishrane, ali postoje i oni trenuci u kojima vam je neophodno da se zasladite ili pogostite omiljenim jelom.

Ljubav: Nesigurnost, preosetljivost, nedoumice, pojačana potreba za emotivnom sigurnošću a osećaj da vam ona konstantno izmiče i da niste zadovoljni – sve ovo će postojati kod zauzetih Vaga. Jednim delom su ovo neka vaša lična stanja i preispitivanja, ali je moguće da i partner doprinosi svojim ponašanjem ili manjkom vremena koje vam posvećuje.

Slobodne Vage – prenaglašena potreba za ljubavlju može neke od vas pokrenuti u pravcu odnosa sa osobom koja je zauzeta ili koja prikriva svoju emotivnu situaciju. Vikend može doneti interesantne kontakte preko prijatelja ili preko društvenih mreža.

Posao: Iako niste u potpunosti zadovoljni odvijanjem situacija u poslovnom segmentu – ipak se trudite da ono što je do vas rešite i da se maksimalno posvetite svojim obavezama.

Imate povremene faze nemotivisanosti, ali nastojite da te trenutke prevaziđete. Saradnički odnosi su pomalo nestabilni, dosta je izazovnih situacija koje treba rešiti i prilagoditi se.

Odnos sa nadređenima može povremeno biti zategnut. Po pitanju finansija – koliki god da su prilivi, novac vam brzo izlazi iz novčanika. Zdravlje: Osetljivost na alergene. Mogući problemi sa kožom, hormonima.

ŠKORPIJA

Hrana: Vaši će apetiti dosta zavisiti od toga kako se osećate. Upadanje u statične faze i nemotivisanost donosi pojačanu potrebu za slatkišima i jakom hranom.

Ljubav: Merkur kreće direktno u vašem polju partnerstava, Jupiter ulazi u isto polje a tu ćemo u ovoj nedelji imati i mlad Mesec. Jedna nova emotivna faza kreće i za zauzete i za slobodne Škorpije.

Konkretno zauzetima ova sedmica neće biti baš jednostavna – vi ste dosta energetski istrošeni poslovnim i privatnim obavezama a i komunikacija sa voljenom osobom prilično je šarena, sa usponima i padovima. Trebaće više truda sa vaše strane da bi sve funkcionisalo.

Slobodne Škorpije – ukoliko u ovoj nedelji pokrenete neku ljubavnu priču – ona će biti obojena jakim emocijama i još jačim strastima. Ali i komplikacijama.

Posao: Ulazak Jupitera u znak Bika ne daje na značaju samo vašim emotivnim, već i poslovnim relacijama. Planeta koja vlada vašim finansijama, ali i vašom kreativnošću i idejama – doneće da u narednih godinu dana oformite stabilne i čvrste poslovne pozicije.

Direktno kretanje Merkura olakšaće vam funkcionisanje, ali i komunikaciju sa saradnicima i mnoga pitanja na kojima ste se u prethodnom periodu zaglavljivali – počeće da se rešavaju. Ulazak Marsa u znak Lava budi vaše ambicije i želju za promenama. Zdravlje: Alergije, problemi sa stomakom, kožom, meteoropatske tegobe. Stariji – proveravajte pritisak.

STRELAC

Hrana: Imaćete oscilacije i u raspoloženjima i u apetitima i izbegavajte da u lošim momentima posežete za hranom. Manje konzumirajte peciva, grickalice, premasnu i prezačinjenu hranu.

Ljubav: I dobro je i nije dobro. I partner i vi ste preokupirani sopstvenim privatnim i poslovnim obavezama, oboje pomalo „na kraj srca“ i nervozni, oboje više spremni da uvređeno i povređeno zaćutite – umesto da rešite.

Komunikacija je sada jako bitan faktor – ukoliko želite da bude više dobrog a manje onog što ne valja – budite spremni da pričate i da se posvetite jedno drugom.

Slobodni Strelčevi – nije baš fascinantan period za ljubav, bar ne onu jednostavnu, opuštenu, laganu. Strasti se mogu buditi, ali vas mogu uvesti u komplikovanu priču sa zauzetom ili emotivno nedostupnom osobom. Ili u prošlost.

Posao: Jupiter ulazi u vaš sektor poslovne svakodnevice, obaveza. Merkur u istom polju kreće direktnim hodom, a tu nas očekuje i mlad Mesec tokom ove sedmice. Pred vama je period od godinu dana koji će zahtevati vašu izuzetnu posvećenost poslu i obavezama, mnogo truda i napornog rada.

U ovoj će se nedelji ispraviti neke greške iz prethodnog perioda, uhvatiće se korak sa dešavanjima i olakšati komunikacija sa saradnicima. Neće biti jednostavno, ali će rezultati biti dobri. Finansije – kontrolišite troškove. Zdravlje: Osetljiv stomačni deo, grlo i koža.

JARAC

Hrana: Bazirajte svoju ishranu više na svežem povrću, izbegavajte testa i suhomesnate proizvode. Prijaće vam mlečni proizvodi – grčki jogurt i kiselo mleko naročito, kao i voće – grejpfrut, banane, jabuke.

Ljubav: Ulazak Jupitera u polje koje se vezuje za ljubav, uživanje, zabavu, ali i decu – kod Jarčeva koji su u emotivnim vezama može pokrenuti razmišljanja u nekom ozbiljnijem pravcu, a svakako će ići i na ruku onima koji su slobodni i pokrenuti mnogobrojna ljubavna dešavanja.

Konkretno, tokom ove sedmice oni koji su zauzeti imaće povremene nervozne momente sa partnerom – osećanja će se lako zatalasati, pa pokušajte da izbegavate rasprave i više bacite akcenat na zajedničko uživanje i strasti. Slobodni – pokušajte da izbegnete sentimentalnost i ne gledajte unazad – ima novih prilika za vas.

Posao: Vi lično ste dosta stabilni – pa iako neke situacije ili neke osobe mogu dovoditi do komplikovanja – vi ćete uspevati ili da se prilagodite ili da pronađete pravo rešenje, pravi smer za delovanje.

Fokusiranost, koncentracija i organizacija su vam jako dobri pa će obaveze biti završene na vreme, dogovori ispoštovani a vi u svom elementu i zadovoljni postignutim.

Pred vama je period intenzivnijih dogovaranja i kontakata. Neke osobe vas mogu svojim postupcima iritirati, ali se to neće odraziti na vaš rad. Zdravlje: Dobra zdravstvena situacija.

VODOLIJA

Hrana: Lakše i brže ćete se trošiti energetski, pa su vam potrebne namirnice koje vam tu energiju obnavljaju. Izbegavajte „prazne“ kalorija iz testa, brze hrane, slatkiša. Više povrća i bolja hidratacija.

Ljubav: Ulazak Jupitera u znak Bika i vaš sektor koji se odnosi na porodicu, temelj – doneće jedan vid preispitivanja postojećih brakova i zajednica, ali će isto tako mnoge zauzete (i trenutno slobodne) Vodolije u narednih godinu dana „pogurati“ u nekom prilično ozbiljnijem pravcu.

Trenutno, vaši partnerski odnosi pomalo klackaju – emocije jesu prisutne, ali na nekim stvarima se saplićete – ili je komunikacija lošija ili je prisutan manjak zajedničkog vremena. Slobodne Vodolije – za vikend Mars prelazi u partnersko polje, a Sunce ulazi u polje zabave i ljubavi. Čekamo zanimljiva dešavanja.

Posao: Svoje poslovne obaveze ispunjavate, ali se dosta trošite i umarate u procesu. Moguće je da ste preuzeli previše na sebe ili je pritisak od strane saradnika na vas pojačan u poslednje vreme. Komunikacija će se jednim delom poboljšati, ali će vaša organizacija i dalje ostati slaba tačka.

Ne odlažite obaveze i ne gomilajte ih, jer se možete vrlo brzo suočiti sa dodatno povećanim obimom posla. Neki od vas mogu početi sa razmišljanjima o pokretanju privatnog posla. Što se finansija tiče – stanje je solidno. Zdravlje: Moguće glavobolje, problemi sa pritiskom i pojačana nervoza.

RIBE

Hrana: Što ste više aktivni, lakše ćete kontrolisati apetit i dovesti sebe u balans po pitanju ishrane. Potrebni su vam proteini iz mesa, ribe, jaja, potrebno vam je dosta svežeg voća i povrća.

Ljubav: Vreme je da se zaista ozbiljno poradi na komunikaciji u partnerskim odnosima. Što je komunikacija bolja – više će biti bliskosti, jačaće se poverenje i povezanost.

Ukoliko komunikacija nije prava – zaglavićete se po nekim pitanjima, lako će se buditi sumnje i unosićete nemir u zajedničku svakodnevicu. Trudite se i da provodite više vremena jedno s drugim – prijaće vam i zajedničke šetnje i boravak u prirodi, izleti ili planiranje putovanja.

Slobodne Ribe – kao što postoji dobra mogućnost za nove osobe u vašem životu i buđenje novih ljubavi, isto tako je još uvek aktuelno sve ono što se vezuje za prošlost i stare znance.

Posao: Da, zbog direktnog kretanja Merkura – verovatno ćete bolje uspevati da se organizujete tokom ove sedmice. Ali, isto tako – zbog ulaska Jupitera u polje koje se vezuje za konktakte, komunikaciju, kretanje, sastanke i aktivnost, pokret – budite sigurni da će se sve ovo značajno pojačati.

Biće interesantno posmatrati kako ćete se snaći u svemu ovome i kako ćete uspevati da sve postignete. Ne sumnjam u vašu volju i odlučnost, a nemojte ni vi sumnjati u rezultate koje ćete postići. Finansije – troškovi. Zdravlje: Osetljivo grlo i stomak. Vodite računa u saobraćaju.

Autor horoskopa: Olga Savić, prenosi: Prva.rs.

error: Sadržaj je zaštićen !!