NAREDNE SEDMICE Bikovi rješavaju sve obaveze “U HODU”; Rakovi će tek krajem sedmice vidjeti “svijetlost na kraju TUNELA”…

Prva radna sedmica oktobra je pred nama. Šta nam predviđaju zvezde, kome se smeši sreća i finansijski dobici, a ko će imati problema u komunikaciji sa partnerom?

OVAN

Hrana: Mnogo uzbuđenja, nervoze, stresa – potrebna vam je kaloričnija hrana da biste imali dobar energetski nivo, ali to ne smeju biti namirnice koje opterećuju vaš želudac ili donose problem sa varenjem.

Ljubav: Čak i ako sve ostalo funkcioniše između partnera i vas, sa komunikacijom to nije slučaj.

Još je komplikovanija varijanta ukoliko postoji bilo šta tajno, prikriveno, neizrečeno između vas dvoje – jer to ovih dana može izaći na dnevni red, ako ne kao konkretan događaj, a ono kao pojačana sumnja i nervoza zbog toga.

Hvatate jedno drugo u laži i ako se baš potrudite u ovoj sedmici – “uhvatićete” se. Ukoliko nikakvih tajni nema, a vi onda lepo sedite i konačno porazgovarajte otvoreno.

Slobodni Ovnovi – želje su jedno, ostvarenje je nešto drugo. Želje su izuzetno jake, ali ta ostvarenja nekako izmiču.

Posao: Neke priče, informacije dolaze do vas (najverovatnije iz poslovnog okruženja) a u njima se možda kritikuje vaš rad ili se šire neistine. Koliko god da vas to dotiče, nemojte reagovati.

Kako god to sada izgledalo – stvari će se ubrzo raščistiti. Sedmica pred vama donosi dosta konfuzija, nesigurnosti i nerazumevanja u komunikaciji sa saradnicima.

Nešto što iščekujete (ugovor, informaciju, dogovor, završetak bitne papirologije) stalno se prolongira i odlaže. Finansije – troškovi nikako da zakoče. Zdravlje: Osetljivost stomaka i disajnih puteva.

BIK

Hrana: Sledi vam jedna užurbana sedmica u kojoj će biti malo vremena i prostora za kvalitetne i na vreme pripremljene obroke. Uglavnom će to biti obroci u kasnijim satima ili brza hrana i grickalice.

Ljubav: I partner i vi ste okrenuti svojim prioritetima (a ima ih podosta) pa baš i niste u mogućnosti da odvojite dovoljno vremena jedno za drugo i za neke fine zajedničke momente.

Komunikacija vam uglavnom funkcioniše kako treba, sa povremenim fazama nervoze i nerazumevanja koje ćete ipak uspevati da prevaziđete (najpre vašom zaslugom i strpljenjem). Što se tiče slobodnih Bikova – postoje šanse za razvoj neke komunikacije ili poznanstva.

Ići će ovo uz uspone i padove, ali će ipak ići. Jedino što ne bi bilo dobro je potencijalna mogućnost za kontakt sa osobom koja može biti neiskrena ili nedorečena prema vama.

Posao: Nervozni ste zbog naglašenog disbalansa između priliva i troškova. Čak i da su ovi prvi pojačani u ovom periodu, troškovi ih prate u stopu a to vas opterećuje.

Što se konkretno posla tiče – ušli ste u period kada se od vas očekuje prilično, kada ste razvučeni obavezama na više strana i kada svi očekuju da vi nešto odradite ili rešite maltene u hodu.

Ok, sve vi to možete ali vam to donosi mentalni pritisak i pojačanu nervozu, tako da može biti napetih momenata sa saradnicima. Zdravlje: Više se odmarajte, manje se nervirajte.

BLIZANCI

Hrana: Vaš metabolizam je ubrzan, iz tog razloga su vam potrebni obroci koji će sadržati i proteine, ali i ugljene hidrate. Možete obogatiti svoju ishranu, samo izbegavajte prazne kalorije iz slatkiša, grickalica i testa.

Ljubav: Problem je trenutno održati dobre odnose u emotivnim partnerstvima jer, koliko god da ima nekih lepih momenata i kao pomaka na bolje – i dalje postoji previše sumnje, nedorečenosti, izbegavanja komplikovanih tema i guranja istih pod tepih.

Pokušajte da otvorenijom komunikacijom rešite makar neku od stavki koja trenutno donosi nervozu ili lošiju energiju u vašem odnosu.

Slobodni Blizanci – evidentno je da postoji neko ko vas interesuje (i koga vi interesujete), ali koliko god da se trudite i pokušavate da nešto uradite i pokrenete celu situaciju – ispada da uglavnom tapkate u mestu.

Posao: Ne rasplinjavajte se na šesnaest strana i ne tovarite sebi sto obaveza na vrat jer tako samo sebi pravite problem i ne uspevate da uhvatite korak sa dešavanjima.

Možete osećati i pritisak od strane saradnika i kolega koji vas požuruju što vam samo donosi nervozu i onda ste skloni i tome da pravite propuste i greške.

Ne žurite nigde, ne rešavajte više stvari odjednom – pokušajte da lagano, svojim tempom i sistematično završavate jednu po jednu stavku. Sve je rešivo i sve možete obaviti na vreme. Polako. Zdravlje: Rasejanost može dovesti do povreda. Osetljivost disajnih organa.

RAK

Hrana: Češće jedite potaže, supe, čorbice, konzumirajte tople napitke – sve vrste čajeva, kakao, toplo mleko ili šerbet. Takođe, prijaće vam paprika, paradajz, tikvice, karfiol, plavi patlidžan.

Ljubav: Neki osećaj zagušenosti ili zablokiranosti u podsvesti, u mentalno emotivnom delu postoji kod zauzetih Rakova. Za vas lično bi bilo najbolje da pokušate da rasvetlite šta je to što vas pritiska, opterećuje, što vam donosi nemire ili čini da se ne osećate dobro u postojećem partnerstvu.

Niti od istina niti od razgovora ne treba bežati – no, prvo treba razgovarati sa sobom i te istine osvetliti, pa onda razgovarati sa voljenom osobom.

Slobodni Rakovi – neko vam jeste u mislima. Ukoliko je u pitanju bivši partner, lomićete se da li da pošaljete poruku, aktivirate se. Ukoliko je neko nov – čekaćete potez druge strane.

Posao: U ovu ćete sedmicu ući sa direktnim Merkurom u polju komunikacije, kratkih putovanja, dogovora. No, kao što sam to naglasila više puta – ova njegova direktnost ne znači automatsko rešavanje situacija u kojima ste se zabagovali.

Naprotiv, tokom ove sedmice vam se može činiti da se ne rešava i ne dešava ništa, da se samo sve dodatno komplikuje i koči a da je dogovoriti se sa nekim osobama maltene nemoguća misija.

Tek na samom kraju sedmice videćete svetlost na kraju tunela. Zdravlje: Virusne infekcije, povrede, potrebno je više opreza u saobraćaju.

LAV

Hrana: Neka vaši obroci budu lagani, ali redovni – ne opterećujte varenje teškom hranom. Uzimajte više tečnosti i više povrća – najpre brokolija, karfiola, boranije, kelerabe, celera.

Ljubav: Kontakti sa prošlošću – kroz razmišljanja, konkretne akcije, teme, pitanja, pa čak i „slučajne“ susrete – postaće deo vaše svakodnevice. I nebitno je da li ste slobodni ili zauzeti pripadnik ovog znaka – kao da je potrebno da se u ovom periodu suočite sa nečim što je bilo i što je ostalo iza vas a što istinski niste zaključili i rešili.

Za neke od vas će to biti susret sa osobom, za druge sa situacijom, za treće sa temom vezanom za partnerski odnos ili životnim pitanjem i tako dalje i tako dalje. Ne bežite od suočavanja i pogleda unutar sebe. To vam je potrebno da biste se oslobodili tereta prošlosti koji vas koči.

Posao: Kao što je u emotivnom segmentu potrebno rešavati zaostatke, ista je situacija i u finansijskom i poslovnom. Doduše, kada su finansije u pitanju tu još uvek nećete moći da “izađete na zelenu granu”, ali makar nemojte sebe dodatno zaduživati i tovariti nepotrebnim troškovima.

Kada pričamo o poslu – vaša aktivnost i ažurnost je sada neophodna, jer sem onog što se mora dovršiti, postoje i nove stavke na koje morate obratiti pažnju – a to su dogovori, poslovna putovanja i poboljšanje komunikacije sa saradnicima. Zdravlje: Respiratorni sistem je osetljiv, moguće su prehlade.

DJEVICA

Hrana: Mentalni i fizički napori u ovom periodu zahtevaju da pripremite organizam zdravom i raznovrsnom ishranom. Jedite jabuke, pomorandže, mandarine, limun. Od povrća će vam prijati kelj, karfiol, tikvice.

Ljubav: “Magla svuda, magla oko nas”. – rečenica koja tako lepo opisuje trenutno stanje u devičanskim emotivnim relacijama. Ko tu kome zamagljuje oči, kakve se to teme prećutkuju i zaobilaze, o kakvim se stvarima ne priča i zašto toliko sumnje između vas dvoje – e, to već znate samo vi.

Rešenje nije zatvarati oči i praviti se da problem ne postoji ili da će čudesno sam od sebe nestati, rešenje nije tražiti odgovore tamo gde ih nema – rešenje je suočiti se sa bolnim ili napetim temama i progovoriti o njima. Ne bežite, možete vi mnogo bolje od toga. Slobodni – postoje bolji trenuci za ljubavi. Ovaj to definitivno nije.

Posao: Jednim delom ovu „maglu“ koja se trenutno vije oko vas vi, kao čarobnjak reči, misli i analize – možete usmeriti u kreativnost, možete osvetliti kroz intuiciju koja će vam pomoći u nemirnim poslovnim vodama i ukazati vam na pravi put.

Drugim delom – u kontaktima sa onima sa kojima sarađujete ne dozvolite da vam pričaju prazne priče, daju obećanja bez osnova i zamazuju vam oči.

Suviše ste sposobni da dozvolite da tako nešto prođe. Fokusirajte se na obaveze, posvetite se njima. Možete solidno zaraditi. Zdravlje: Slabiji imunitet, neadekvatna ishrana.

VAGA

Hrana: Više posvetite pažnju ishrani. Izbacite brzu hranu, slatkiše, grickalice između obroka. Uzimajte više proteina kroz meso, jaja i u ishranu uključite više povrća i žitarica.

Ljubav: Spolja gledano – delovaće kao da je sve savršeno, kao da je sve na svom mestu. Unutar vas – to baš i neće biti tako. Vage, slobodne ili zauzete – okupirane su temama, pitanjima, osobama, nemirima koji ih vrte u krug i za koje trenutno ne poseduju rešenje.

Za neka rešenja i odgovore je potrebno samo vreme, a to isto vreme trenutno radi za vas. Zauzete Vage neka pokušaju da imaju što otvoreniju komunikaciju sa voljenom osobom – neke odgovore ćete dobiti na taj način.

Što se tiče slobodnih – pustite neka se kockice same poslože, bilo da ste u ovom momentu okrenuti ka prošlosti ili ka nekoj novoj osobi.

Posao: U raskoraku ste između novih mogućnosti koje se otvaraju pred vama i postojećih situacija koje trenutno jesu u zastoju ali pokazuju tendenciju da se u skorije vreme reše.

Sve ono novo što biste eventualno ovih dana pokrenuli malo je verovatno da će ispuniti vaša očekivanja i to imajte na umu pre nego što ozbiljnije krenete u ovom pravcu.

Za vas bi ipak bilo bolje da učvrstite ono što trenutno imate i da se posvetite rešavanju obaveza, odnosa i saradnji koji su već prisutni u vašem životu. Zdravlje: Oscilacije pritiska kod starijih Vaga. Mlađi – mogućnost prehlada, problemi sa spavanjem.

ŠKORPIJA

Hrana: Svaki čas pokleknete pred iskušenjima, a trenutno su najveća slatkiši i grickalice. Povrće možete uzimati u neograničenim količinama, a pokušajte da slatkiše zamenite raznovrsnim voćem.

Ljubav: Kod nekih će “raditi” pogledi, kod nekih reči a kod svih će definitivno „proraditi“ strasti – ovo pričamo o slobodnim Škorpijama koje trenutno itekako ispod oka merkaju neke osobe, a evidentno je da i te osobe merkanjem uzvraćaju.

Do ljubavnog “sudara” će svakako doći, ako ne tokom ove sedmice a ono već tokom naredne. Da li je tajno, da li je javno, da li postoje razlike, da li je staro ili novo – trenutno uopšte nije važno. Važno je da ste se pronašli.

Što se tiče zauzetih – i vi ćete uspevati da se „pronađete“. Doduše, vaš odnos će imati svoje uspone i padove, ali ćete uspevati da se održite na površini.

Posao: Prilično istrajno vi probijate svoj put u poslovnom segmentu. Problemi se pojavljuju, ali ih vi rešavate u hodu i nastavljate dalje.

Ta upornost koja je trenutno nemerljiva i jeste ono što će vas “čupati” u svim situacijama koje se postave pred vas. Uporenost i strpljenje u kriznim momentima.

Imaćete neki vid razočarenja – da li kroz osobu kojoj ste verovali, da li kroz informacije za koje ste se nadali da će biti povoljnije, da li kroz potrebu da maltene ispočetka radite ono što ste mislili da ste već priveli kraju. Zdravlje: Osetljivi disajni putevi, problemi sa spavanjem.

STRIJELAC

Hrana: Junetinu, piletinu i ribu možete pripremati, dinstano ili grilovano. Jaja i mlečne proizvode u umerenim količinama, a peciva, slatkiše i testa biste trebali da izbegavate u potpunosti.

Ljubav: Ljubavni život kod slobodnih Strelčeva počinje da se zahuktava. U igri su i novi i stari igrači, dešavanja koja skreću vašu pažnju, koja vas čas uznemiravaju zbog količine vatre i strasti koja postoji, a čas vas čine uzlepršanim, ustreptalim, raspoloženim.

Prava dešavanja očekujte od naredne sedmice, do tada – sve ovo shvatite kao uvertiru. Zauzeti Strelčevi – komunikacija će vam u jednom momentu biti odlična, u drugom nećete moći da se složite niti dogovorite ni oko najobičnijih sitnica. Baš te sitnice mogu vam kvariti dan, raspoloženje, odnos. Zato nemojte da dozvolite da prevladaju, borite se ljubavlju.

Posao: Neke poslovne situacije koje se ponavljaju vas umaraju. Umaraju vas i priče i vrtenje u krug sa nekim ljudima koji su tu kao fora vaša podrška, a u stvari vam je jasno da na njih ne možete da se oslonite. Vi lično imate toliko obaveza da ne znate na koju ćete stranu pre a dešavanja na dnevnoj bazi vas i mentalno i fizički umaraju.

S druge strane gledano – uvek će se nekako sve poklopiti da u poslednjem trenutku završite čak i ono što ste smatrali da je nemoguće. Šareniš od sedmcie koji vam trenira živce. Zdravlje: Problemi sa urogenitalnim traktom, virusne infekcije.

JARAC

Hrana: Voće i povrće je neophodno zbog imuniteta, a možete se i igrati pa praviti razne kombinacije sveže ceđenih sokova. Umanjite unos mesnih prerađevina.

Ljubav: Iako vam mnogo toga odvlači pažnju, najpre kroz poslovni i porodični segment – ipak u ovoj sedmici uspevate da se više povežete sa voljenom osobom, da više budete tu jedno za drugo.

Slede vam neki fini zajednički trenuci u kojima ćete oboje moći da se opustite i više uživate. Povremeno ćete uspeti doduše i da se sapletete na situacijama ili pitanjima koja ni ranije niste uspeli da rešite – ali će se to lakše prevazići, najpre kroz otvoreniju komunikaciju.

Zauzeti Jarčevi – više udvarača u ovom periodu. Neki su glanc novi, neki mirišu na prošlost, a neki su moguće i stari emotivni poznanici. Pa vi birajte.

Posao: Redovne poslovne obaveze će vam oduzimati dosta vremena, a pojaviće se i nove kojima morate posvetiti pažnju, paralelno sa starima kojima je potrebno završavanje i rešavanje.

Što bi se reklo – sa svih strana udara na vas. Na sve to – komunikacija sa onima sa kojima sarađujete neće biti savršena, kočiće vas ljudi, papirologija, problemi sa tehnikom i organizacijom.

No, za divno čudo – u svemu ovome vi uspevate prilično dobro da plivate a rekla bih da će i finansijski segment da se poboljša. Zdravlje: Prehlade, virusne i bakteriološke infekcije.

VODOLIJA

Hrana: Da biste pokrenuli metabolizam i malo rasteretili varenje bilo bi dobro da u ovoj sedmici više konzumirate voće, povrće, orašaste plodove i žitarice. Vrlo vodite računa o ispravnosti mlečnih i mesnih proizvoda.

Ljubav: Suštinski, odnos sa partnerom će biti dobar. Da će s vremena na vreme da se provuče po koja tenzija, nedoumica, nerviranje – hoće. Pa ćete tako voljeno biće i vi da se čas obožavate i funkcionišete odlično, a čas ćete onako “na finjaka” udarati kontru jedno drugom.

Oko nekih situacija nećete moći da se razumete i sporazumete, ali ćete zato pronalaziti načine da to prevaziđete kroz emociju i strast. Slobodne Vodolije – za vas kreće period zvan “zemljotres, urnebes”.

Biće vam interesantno definitivno jer ćete dobiti jedan miks i prošlosti i noviteta i tajni i strasti i ludih emocija koje se bude u tren oka.

Posao: Ukoliko su vaše nade išle ka tome da ulazite u mirniji poslovni period – slobodno ih otpišite odmah. Ne samo da se igranka bez prestanka nastavlja, već će sada dodatno i da se ubrza.

Nemojte toj brzini da se prepuštate jer vas može uvesti u greške, idite lagano nekim svojim tempom – pa kad i koliko stignete da obavite.

Sa nekim osobama ćete imati odličnu komunikaciju, za druge će vam trebati kilo živaca i dva prevodioca. Ovo vam je inače sedmica pojačanih troškova i priliva koji neće uspevati da ih sustignu. Zdravlje: Meteoropatske tegobe, oscilacije pritiska, intenzivnije glavobolje.

RIBE

Hrana: Preterivanje, oscilacije apetita, neadekvatno pripremljene ili neispravne namirnice, sklonost ka jačoj hrani I slatkišima – sve ovo vam može izazivati stomačne tegobe, otežano varenje I nadimanje.

Ljubav: Za mnoge od problema u vašim emotivnim relacijama velikim delom ste krivi vi. Ili ne umete da nađete pravi pristup voljenoj osobi ili pak smatrate da se mnoge stvari podrazumevaju i da nije potrebno da ih kažete ili uradite.

Ne kažem da je vaš partner savršen, daleko od toga – ali makar trenutno je iskreniji od vas u namerama da poboljša vaš odnos. Ukoliko imate nameru da poboljšate postojeće stanje – moraćete da budete mnogo otvoreniji i konkretniji u komunikaciji.

Slobodne Ribe – sem ukoliko nemate nameru da uđete u neku tajnu priču, ovo vam baš i nije savršen period za ljubav.

Posao: Što više jurite i žurite kao muva bez glave, više ćete biti skloni pravljenju grešaka. Potrudite se da pre svakog svog poteza ipak uzmete dovoljno vremena da razmislite.

U fazi ste i kada ste vi nedorečeni a i kada se ne razumete sa onima sa kojima sarađujete, pa će prosto biti normalno da stalno dolazi do nekih konfuzija, zabuna ili nesporazuma.

I pored ovoga – počeće da se otvaraju neke prilike, neke pogodnosti za vas koje definitivno treba ozbiljno uzeti u obzir. Sedmica dobrih zarada i isto tako jakih troškova. Zdravlje: Stomačni problemi, virusne infekcije.

Autor horoskopa: Olga Savić, prenosi: Prva.

error: Sadržaj je zaštićen !!