NAJNOVIJI trend za šminkanje očiju SA “lifting” EFEKTOM – Sirena OČI…

Ovaj trik je osvojio sve korisnice TikTok-a – a omogućiće vam postizanje najzavodljivijeg pogleda!

Sirene su kao mitološka bića simbol neodoljive zavodljivosti već milenijumima.

Sa tom idejom na umu nastao je i novi trend šminkanja očiju koji stvara zavodljivi pogled koji je zaludeo milione na TikTok-u, što dokazuje činjenica da videi na toj platformi sa heštegom #sireneyes imaju preko 355 miliona pregleda.

S obzirom na misteriozan pogled koji se postiže ovim make-up trikom, ali i efekat liftinga, ne čudi da među svojim fanovima ima i neke slavne modne ikone poput Zendeje ili Bele Hadid, koje su ovu šminku nosile i na crvenom tepihu.

Ovaj trik je nova verzija klasičnih “mačkastih očiju”, a radi se o “produženom” mačkastom pogledu gde se potez olovkom ili ajlajnerom produžava u unutrašnjem uglu oka prema nosu i izdužuje na spoljašnjem “krilu”.

Postizanje ovog imidža zapravo je vrlo jednostavno – ukoliko ste vešte sa ajlajnerom ili olovkom.

Ovaj trik zahteva i malo eksperimentisanja jer je potrebno prilagoditi ga različitim oblicima oka.

One sa manjim očima mogu srednji dio kapka dodatno vizuelno “otvoriti” ajlajnerom u boji kože, one sa bliže položenim očima bi trebalo da stave malo manje ajlajnera u unutrašnji ugao, a pogled mogu dodatno da otvore svetlijom sedefastom senkom.

Pa, ako se želite malo da se odmorite od klasične šminke koja dominira scenom u poslednje vreme, “sirena pogled” je možda baš ta doza make-up drame koju tražite.

A kako ovaj način šminkanja očiju da rekreirate kod kuće, pogledajte u videu klikom na ovaj link..

Piše: Elle.rs, prenosi: Prva.rs

error: Sadržaj je zaštićen !!