“MUŠKARAC nije garancija SREĆE” – Žena je istinski sretna jedino ako se okruži sa šest bitnih ljudi…

Kada dođemo na ovaj svijet ne dobijamo uputstvo i usmjerenja kako da živimo život. Sami učimo da živimo na svojim greškama. Najvažnije je da iz tih grešaka nešto naučimo i ne zaboravimo te važne lekcije.

Mnogo je žena koje su odgajane od strane toksične majke, koje su postale dadilje svojim muževima, sluškinje svojoj djeci, jadnice za svoje prijateljice i radnice koje njihovi šefovi iskorištavaju.

Žena ne treba da bude ničija služavka ni dadilja niti treba da dozvoljava bilo kome da je naziva jadnicom ili da iskorištava njenu dobrotu. Žena treba da misli na sebe i na svoju sreću.

Postoji sistem i način koji omogućava ženi da bude srećna, a njegova suština je da se žena okruži sa šest glavnih ličnosti u svom životu. Samo zahvaljujući tim ličnostima žena može biti istinski srećna.

– Ja sam žena: Žena prvo treba da prihvati sama sebe i da shvati da je rođena da bude srećna i da živi svoj život. Žena treba da misli na sebe, treba da bude sigurna u svoju vrijednost i svoje interese. Žena treba da shvati da je ona najbitnija osoba u svom životu i da treba da bude voljena, lijepa, vesela, cijenjena i srećna.

– Ja sam supruga: Samo žena koja je u harmoniji sama sa sobom može biti srećna u braku i biti dobra supruga svom mužu. Žena ne smije dozvoliti sebi da misli da joj je potreban muškarac da bi bila srećna i potpuna. Muškarac nije garancija sreće i nikada nećete biti srećni pored muškarca ako niste srećni sami sa sobom.

– Ja sam majka: Mnoge žene prave veliku grešku i zaboravljaju na sebe svog muškarca kada dođu djeca. Ona svo svoje vrijeme i svu svoju snagu usmjerava samo na dijete i zanemaruje sve drugo.

Biti majka je najljepši posao na svijetu, ali to ne znači da morate zanemariti sve drugo i posvetiti se samo djetetu. Vi ste jednako važni. Vi i vaša sreća.

– Ja sam moj posao: Mnoge žene rade poslove koje ne vole i koji ih iscrpljuju kako bi mogle obezbjediti svojoj porodici sve što im je potrebno. Vremenom počinje sve manje vremena provoditi sa svojom porodicom, a sve više vremena posvećuje poslu.

Kako joj je posao na prvom mjestu ona zaboravlja na sve ostalo. Najgore je što i vaša ličnost radi istu stvar, lišavajući sebe radosti, ličnog života, ženskih osobina i svega onoga čime ženska energija treba da se hrani.

– Ja sam moj tim, moji prijatelji: Time što ustajete u pola noći kako biste slušali vašu prijateljicu dok vam se žali što ju je još jedan muškarac napustio, činite dobru stvar vašoj prijateljici, ali ne i sebi.

Ne smijete dozvoliti nikome da vas iskorištava. Morate postaviti jasne granice ako želite da vas ljudi manje iskorištavaju – a više poštuju.

– Ja sam kćerka: Mnogo je žena koje nisu postigle sve ono što su željele u životu i nisu živjele život kakav su željele zbog svojih roditelja jer su željele njima ugoditi.

Roditeljima treba da pomažemo onoliko koliko možemo, ali ne smijemo zapostavljati svoj život zbog njih. Zapamtite da im ništa ne dugujete. Njihova želja je bila da se rodite i njihova obaveza je da vas puste da živite.

Dozvolite sebi da budete ponekad loša kćerka. Prestanite trčati kod njih na svaki njihov poziv. Tako samo uskraćujete sebe da živite život kakav želite i da budete srećni.

infopult.

error: Sadržaj je zaštićen !!