MUDRI savjeti kraljice Elizabete: “Promjene u životu dolaze od malih KORAKA – ne od velikih SKOKOVA”…

U čast sjajnoj kraljici Elizabeti II koja je mnoge ljude motivisala da budu bolji donosimo nekoliko njenih mudrosti. Ovo su neki od mudrih savjeta koje nam je dala genijalna kraljica Elizabeta II.

– “Ne znam ni jednu formulu za uspjeh, ali sam tokom godina naučila da su neki atributi liderstva univerzalni. Naučila sam da treba kombinovati svoje napore, talente i inspiraciju”.

– “Ne trebate sebe da shvatate previše ozbiljno. Niko od nas nema monopol na mudrost”.

– “Kada se život čini teškim, hrabri ljudi ne odustaju niti priznaju poraz. Počinju se još odlučnije boriti za bolju budućnost”.

– “Treba imati na umu da češće do trajnih promjena dovode mali koraci – a ne ogromni skokovi”.

– “Iako smo sposobni da činimo dobra djela za druge, istorija nas uči da nas ponekad treba spašavati od samih sebe – od svoje lakomislenosti ili pohlepe”.

– “Mislim da mladi ponekad mogu biti mudriji od nas. Ali što sam starija, sve više shvatam teškoće sa kojima se mladi moraju suočiti kada nauče da žive u savremenom svetu”.

– “Čak i kada vam se život čini veoma monotonim, ono što radite je uvijek od istinske vrijednosti i važnosti za vaše bližnje. Uvijek je bilo lako mrziti i uništavati. Graditi je mnogo teže”.

– “Ako me pitaju šta mislim o porodičnom životu nakon 25 godina braka, mogu isto tako jednostavno i uvjereno odgovoriti – ja sam za.” Kraljica Elizabeta je bila inspiracija mnogim ljudima, ne samo na prostoru Velike Britanije kojoj je vladala, već i širom svijeta.

– “Tuga je cijena koju moramo platiti za ljubav”.

pult24

error: Sadržaj je zaštićen !!