MUDRA lekcija za sve ŽENE: “Ženka orla kad bira oca za svoje orliće ima posebnu METODU”…

Orlovi su moćna i impresivna stvorenja. Da li znate kako orlovi pronalaze svog partnera kada žele da naprave porodicu?

Ženke orla u svoj kljun uzimaju grančicu od drveta ili nekog žbunja koje pronađu, zatim uzlijeću na veliku visinu i sa grančicom u kljunu počinju da kruže. Kada je mužjaci orlovi ugledaju oni se skupljaju i kruže oko nje.

Ženka orla u jednom trenutku odluči da ispusti grančicu iz svog kljuna – a sve u nadi da će je jedan od mužjaka uhvatiti.

Ona gleda, a mužjaci se bore za grančicu. Onaj koji grančicu uhvati u padu, pažljivo je donese do ženke i vrati je u njen kljun.

Nakon toga, ona ponavlja svoj postupak i ispušta grančicu. Mužjak ponovo leti za grančicom, hvata je i donosi. To se ponavlja mnogo puta.

Ako mužjak bude uporan i svaki put uhvati grančicu u letu, onda ga ženka izabere za produženje vrste i osnivanje porodice.

Možda vam je nejasno zašto ženke orla to rade na ovaj način, ali budite strpljivi i saznaćete. Nakon što ženka pronađe svog para, oni se penju visoko na stijenu i počinju da prave gnijezdo.

Budući majka i otac počinju da, svojim kljunovima, čupaju perje iz sopstvene kože. Tim iščupanim perjem oni začepljuju gnijezdo, sve rupe u njemu i čine ga mekanim i toplim. U tako mekanom i toplom gnijezdu koje je osigurano sa svih strana – orao polaže jaja.

Kada se, nakon određenog perioda, mali orlovi pojave oni budu vrlo slabi i goli. Roditelji ih svojim tijelima pokrivaju sve dok ne ojačaju.

Čuvaju ih od kiše, od jakog sunca, donose im vodu, hranu i sve što im je neophodno za rast. Pilići rastu i razvijaju se.

Na njihovoj goloj koži pojavljuje se perje, izrastaju im krila i oni postaju jači. Kada majka i otac orao vide da su mali orlovi dovoljno stasali, mužjak orao sjedne na ivicu gnijezda i počne jako da udara krilima. Tada lupa po gnijezdu, udara ga i trese. Zašto to čini?

Cilj toga je da izbije svo perje koje je gnijezdo činilo mekanim i toplim. Na kraju ostanu samo grančice koje su bile temelj gnijezda.

Mladi orlovi sjede u gnijezdu koje je odjednom poljuljano, hladno i neprijatno. Zatim majka odlazi po hranu koju jede na razdaljini dovoljnoj da mali orlovi vide, ali da ne mogu da priđu.

Tada mladi orlovi shvataju da, ako žele da jedu i prežive, moraju da izađu iz gnijezda i počinju da prave pokrete koje nikada ranije nisu radili – oni pokušavaju da polete.

Majka i otac sve posmatraju i paze da se ne povrijede. Svaki put kada neki mali orao krene da padne, otac ga uhvati.

Oni tako sazrijevaju i jačaju dok ne nauče da svoja krila rašire i polete. Sada vam je jasno zašto ženke bacaju grančicu kada biraju mužjaka.

Ovo je odličan primjer za vaspitanje djece i duhovno i fizički. Naučite ih da lete, naučite ih da koriste svoju snagu, svoju mudrost i vještinu i oni će biti nepobjedivi.

infopult

error: Sadržaj je zaštićen !!