MOŽETE oprostiti prevaru ali ništa više neće biti ISTO – Priča muža koji se pokajao što je OPROSTIO…

Da li se “preljuba” može oprostiti i šta se dešava poslije toga – jedan prevareni muškarac dijeli sa vama svoju priču.

Istina je, “preljuba” se može oprostiti. Čak i ako je trajala duže godina ili se desila sa više različitih ljudi. Ja sam prvi koji je svojoj supruzi i oprostio “preljubu”.

Bilo mi je teško preći preko toga da me je varala skoro 4 godine, i to sa dva muškarca. Kada mi je na kraju sve priznala, rekla je da je jedan bio greška a da je drugog ipak voljela.

Na kraju je shvatila da su obojica bili greške i htjela je da nastavi dalje život samo sa mnom. Povjerovao sam joj, i nakon dugo vremena provedenog u razmišljanju – oprostio sam.

Znao sam da će biti teško nastaviti živjeti sa njom poslije svega, ali nisam imao pojma koliko će biti teško. Evo šta se dešava u vašem životu nakon što oprostite prevaru.

Prvo, shvatićete da nikada nećete moći vratiti povjerenje. I to ne samo u tu osobu koja vas je varala – već i u sve druge ljude.

Možda ćete osjetiti da ste vratili povjerenje, ali to nikada neće biti ni blizu 90%. Drugo, uvijek će vas mučiti crv sumnje. Postaćete obazriviji i sumnjičljiviji, i time ćete izluđivati i sebe i vašu partnerku/partnera. Treće, ljubav više nećete gledati istim očima.

Iako ste oprostili svom partneru, uvijek će vam se vraćati u glavi slike “preljube” – to nikada neće proći.

Čak i kada ste sami u spavaćoj sobi i poželite se opustiti te slike će vam prolaziti kroz glavu. Kao što rekoh, prevaru možete oprostiti – ali to će nakon toga biti u potpunosti drugačiji period.

pult24

error: Sadržaj je zaštićen !!