MOŽE li žena od 40 godina parirati ŽENI OD 20: “Prednosti i mane oba životna DOBA”…

Nedavno sam pročitala članak o tome kako su žene od četrdeset godina bolje od žena koje imaju dvadeset godina.

Kao i što sam očekivala, u članku su se našle konkurentske prednosti zrelih žena.

Cijeli članak je zvučao kao uvreda prema mlađim damama. Ako bih morala da prepričam, u nakraćim crtama bih rekla da je u članku pisalo kako su žene sa 40 godina iskusnije, pristupačnije u komunikaciji i ne mora da se brine o njima – one su samostalne i nezavisne.

Uprkos činjenici da je člank trebao da bude kompliment za dame, nakon čitanja moj osjećaj je bio pomalo ružan. Mi žene se stalno plašimo jedna druge, stalno se takmičimo i međusobno suprotstavljamo. Uglavnom gubimo vrijeme tjerajući i nas i druge pripadnice ljepšeg pola da se dokažu i sebi i drugima.

One starije plaše se mlađe generacije. To izgleda kao da se paze mlađih generacija koje dolaze, a koje su lijepe, njegovane i zgodne. Ali dame, nema potrebe za tim. Za sve ima mjesta i svaka žena ima svoj put. Mlade šarmerke se uglavnom trude da ostanu u dobroj formi, da se ne opuštaju i da rade na sebi.

Ali zapamtite, dok god pred sebe postavljate visoke ciljeve gubite dragocjeno vrijeme koje možete da iskoristite za udvaranje. Možda već negdje iza ugla stoji vaš muškarac koji čeka baš na vas, četrdesetogodišnjakinju, iskusnu, sa dušom i stavom.

Zato nema potrebe da budete previše arogantne, jer bi vaša kočija mogla da se pretvori u bundevu u tom slučaju. Zrele dame često stavljaju svoj život u očajničku borbu sa promjenama koje dolaze sa godinama i na svaku rundu gledaju sa užasom.

Mlade djevojke, sa istim entuzijazmom, ali i sa očajem i užasom pokušavaju da uskoče u posljednji voz i pronađu nekog za sebe, jer misle da se to nikada kasnije neće desiti. To je slično procesu trgovanja na tržištu.

Kada je kupac jako zainteresovan za robu od jednog prodavca, on počinje očajnički da hvali nekog drugog trgovca i njegovu robu, govoreći o toj robi kao jeftinijoj i boljoj.

To ponekad zaista bude od pomoći i kupac uspije da smanji cijenur robe, ali postavlja se pitanje da li nam je ovo rivalstvo iz očaja zaista potrebno i šta želimo da dobijemo od toga? Što se mene tiče – nikada se ne predajem bez borbe.

Ne želim da radim na sebi da bih bila bolja od zgodne, lijepe i mlade djevojke. Ne želim nikome ništa da dokazujem, želim da radim na sebi samo zbog sebe. Osoba koja vas voli voljeće vas takve kakve jeste i sa dvadeset – četrdeset ili osamdeset.

pult24

error: Sadržaj je zaštićen !!