“MNOGE žene kupite za šaku dolara, ali ne možete kupiti ono NAJBITNIJE” – Genijalni tekst Al Pacina…

Jedan od najvećih glumaca filmske povijesti, Al Pacino, i danas nas oduševljava svojom glumom.

Pored odličnih glumačkih sposobnosti ovaj glumac često dijeli mudrost koju je stekao tokom života. Donosimo neke od njegovih najupečatljivijih izjava u kojima možete pronaći veliku inspiraciju.

-“Ne trošim vrijeme na ljude koji su me povrijedili. Ne okrećem se za njima i ne razmišljam pretjerano o tim situacijama. Nemam vremena da mrzim one koji mene mrze, previše sam zauzet onima koji me vole.”

-“Ne treba mi lijepa žena, koju mogu kupiti novcem. Ne treba mi bogatstvo. Već imam sve. Ne treba mi privrženost, jer skoro sve žene postanu “moje” za šaku dolara, a one koje mi nisu privržene, mogu osvojiti kad hoću. Meni treba postojana žena. Vijernost se ne može kupiti ni za koji novac.”

-“Nikada se nikome ne pravdajte, niti objašnjavajte. Svako će razumjeti kako njemu odgovara!”

-“Prvo pravilo je: nikad ne odustaj. Drugo pravilo je: Uvijek se sjećaj prvog pravila!”

-“Lako je zavarati oko, ali najteže je zavarati srce.”

-Što manje želite stvari, više ćete dobijati. Ako je suđeno da se dogodi, dogodiće se. Svaki put kada sam nešto forsirao, ispostavilo se da to nije to.”

-“Smatram da nije bitno u koga ste zaljubljeni.. u ženu ili u muškarca. Voliš – to je najvažnije!”

-“Knjige i predstave mi pomažu da nađem svoje mjesto u svijetu. Došlo je do pomaka, postao sam ozbiljniji.” “Ponos i bahatost su đavolje sluge. Ako ih ne možete kontrolisati, počeće da kontrolišu vas.”

pult24.

error: Sadržaj je zaštićen !!