MJESEČNI HOROSKOP i uticaj planeta u MARTU: “Čeka nas najveći događaj u 2023. – Saturn u Ribama donosi lekciju i nagradu”…

Mesečni horoskop i planetarni aspekti u martu 2023.- godine – saznajte koja sve pomeranja se očekuju i kako će da utiču na energiju.

Astrologija za mart 2023. godine – mesečni horoskop otkriva kakav je uticaj planeta u prvom mesecu proleća i koji nas aspekti očekuju:

-7-8 mart: pun Mesec u Devici: Pun Mesec u Devici dolazi na početku neverovatno napornog i energičnog meseca, dajući nam dozu energije koja vam je potrebna.

Nosi isceljujuću vibraciju, vodeći nas da tražimo eliksir koji će nam trenutno biti najkorisniji. Ovo je vreme kada je briga o sebi najvažnija. Što više budemo mogli da se pojavimo i brinemo o sopstvenim potrebama, više ćemo se kretati u skladu sa ovim punim Mesecom.

Takođe, možemo osetiti želju da očistimo nered, sredimo svoje prostore i učinimo ih jačim odrazom osobe koju postajemo. Stvaranje bezbednog prostora koji podstiče vašu kreativnost i produktivnost je moćan način da iskoristite ovu energiju punog Meseca.

-7-8 mart: Saturn u Ribama: Manje od sat vremena nakon punog Meseca u Devici, Saturn prelazi u Ribe. Ovo je jedan od najvećih planetranih događaja u 2023. godini.

Saturn obilazi Vodoliju od decembra 2020, ali sada ulazi u Ribe, gde će ostati do 14. februara 2026. Saturn ima tendenciju da izazove lekcije koje moramo da naučimo, sazremo i od njih rastemo.

Dok se Saturn priprema da ostavi jedan znak Zodijaka za sledeći, uvek ostavlja malu nagradu, pa pazite na ovo u danima koji prethode njegovom prelasku u Ribe!

Saturn koji prelazi u Ribe će nas postaviti za novo putovanje karmičkih lekcija. Možemo očekivati da ćemo iskusiti teme oko našeg umetničkog izražavanja, odnosa sa granicama i mentalnog zdravlja.

-10. mart – Jupiter u konjunkciji Hiron: Portal isceljujuće energije je otključan dok se Jupiter i Hiron poravnavaju u Ovnu. Ova isceljujuća energija nosi vatreni ton, pomažući nam da idemo napred i ostavimo prošlost u prošlosti.

Možemo naglo doživeti neku vrstu buđenja, ili ćemo konačno odlučiti da više ne želimo da se držimo prošlih bolova i nevolja. Ne možemo uvek da pobegnemo od svog bola, ali pod ovom energijom možemo se konačno prepustiti ideji da moramo da nastavimo dalje poštujući svoj bol i dozvoljavajući mu da nas vodi napred u svetliju budućnost.

Prisustvo Jupitera može nam pomoći da se fokusiramo na srebrne obloge i da maksimalno iskoristimo svoje okolnosti, bez obzira na traume ili tragedije koje su nas zadesile.

-11. mart – Venera u konjukciji Eris: Eris je patuljasta planeta poznata kao sestra Marsa. Ona nosi smelu, vatrenu i hrabru energiju, pomažući da se otključa puna snaga ženskog duha. U svojoj srži, Eris je neustrašiva, zaštitna i radikalna energija koja može pomoći da se inspirišu revolucije.

Možda se osećamo intuitivnije i odlučnije da se založimo za nešto. Ako želite da primite više ženske energije u svoj život ili vam je potrebna podrška kada je u pitanju izražavanje vaše ženstvenosti, ova energija će vam prijati.

-15-16 mart: Trostruka konjunkcija – Sunce + Neptun + Merkur: Sunce, Neptun i Merkur će se svi poravnati u Ribama, stvarajući trostruku konjunkciju.

Ovo donosi porast energije Riba, a sa tim, možda i maglu Riba! Ova snažna energija Riba može stvoriti određenu neodlučnost ili konfuziju oko najboljeg izbora akcije koju treba preduzeti. To takođe može dovesti do rastvaranja granica, ostavljajući nas podložnim energijama drugih.

Sa druge strane, ova trostruka konjunkcija može biti fantastična za istraživanje i može doneti kreativni podsticaj. Vežbajte svoje maštovite veštine u ovo vreme tako što ćete pisati dnevnik, crtati ili razmišljati o tome kako bi izgledao vaš život iz snova.

-17. mart – Mars u Blizancima napušta fazu senke: Konačno, završili smo sa retrogradnim energijama Marsa! Bio je to dug put, ali od oktobra radimo sa crvenom planetom na prevazilaženju problema u vezi sa našim nivoom energije, motivacijom i našim strahovima.

Možda smo morali da se suočimo sa nekim strahovima, ili smo morali da preispitamo čemu smo izabrali da damo svoju energiju, ali u ovoj fazi našeg putovanja, nadamo se da nam je sve bolje zbog toga.

-17. mart – Venera u Ovnu na trgu Pluton u Jarcu: Ovo je jedno od poslednjih poravnanja koje će Pluton napraviti dok se bliži kraju svog višedecenijskog putovanja kroz Jarca. Pluton i Venera će pokrenuti probleme u vezi, možda naglašavajući gde postoje borbe za moć.

Pluton i Venera su takođe bili veoma aktivni početkom 2023. godine, tako da ako ste primetili probleme u vašim odnosima koji su nastajali u to vreme, možda ćete otkriti da ovo poravnanje donosi izvesno zatvaranje ili možda produbljivanje priče. Kad god je Plutonova energija uključena, ona nas uvek poziva da kopamo dublje i pogledamo naše podsvesno ponašanje.

-20. mart – ravnodnevica + Sunce u Ovnu + početak astrološke Nove godine: Kako Sunce ulazi u Ovna, počinjemo astrološku novu godinu. Ovo je fantastično vreme za nove početke.

Ako niste stigli da odredite te novogodišnje rezolucije, ova energija je odlično vreme za početak! Današnji dan takođe donosi ravnodnevicu, vreme kada poštujemo ravnotežu i harmoniju. To je takođe početak proleća na severnoj hemisferi i jeseni na južnoj hemisferi. Promena godišnjih doba i nas podstiče na promenu.

-21. mart – Mlad Mesec u Ovnu: Mlad Mesec prati ravnodnevicu i početak astrološke nove godine, pojačavajući njegovu energiju! Ovo je moćni mlad Mesec za nove početke. Koristite ovu magičnu energiju da ostvarite ono što želite i želite da kreirate za sebe napred.

Ovaj mlad Mesec je deo trenda mladih Meseca koji su svi dostigli vrhunac na 1. stepenu svog horoskopskog znaka. Ovo je poslednji mlad Mesec koji pada na 1. stepen, tako da će novi počeci koji su bili na delu verovatno sada dobiti oblik.

-23. mart – Pluton u Vodoliji: Jedan od najvećih kosmičkih događaja u godini! Pluton će samo uroniti prste u Vodoliju na nekoliko meseci, ali ovo je ulaz u potpuno novi ciklus sa kojim ćemo raditi naredne dve decenije!

Dok se Pluton sprema da uđe u Vodoliju, završava svoje lekcije i putovanje u Jarcu gde je bio od 2008. Ako možete da se setite tako daleke unazad, razmislite o tome koje su se teme kretale u vašem životu od ovog vremena. Šta ste morali da objavite? Šta ste morali da transformišete?

Plutonova energija je poput feniksa, koji se diže iz pepela, i dok je putovao kroz Jarca, pomogla bi nam da se transformišemo iznutra prema spolja u oblastima koje se odnose na naše granice, naše osećaje stabilnosti i sigurnosti, sa našim finansijama i sa kim i čemu biramo da damo svoju moć.

-25. mart – Mars u Raku: Mars se konačno pomera iz Blizanaca gde je bio od avgusta 2022. Ovo je bilo veoma, veoma dugo vremena da Mars ostane u jednom znaku, tako da smo zaista osetili lekcije Mars-Blizanci.

Sada kada se Mars kreće u Raka, završili smo sa ovim lekcijama i spremni smo da nastavimo dalje! Razmislite o tome kako se vaš život promenio od avgusta u pogledu vaših osećanja motivacije, nivoa energije i načina na koji pristupate svojim strahovima.

-30. mart – Venera u konjukciji sa Uranom u Biku: Mesec završavamo okupljanjem Venere i Urana u znaku Bika. Ovo je potpis radikalne ljubavi! Kako možete uzeti ovu energiju i podstaći zdravu ljubav prema sebi.

Pazite na sebe, negujte sebe i ostanite otvoreni za mogućnosti srca. Ljubav se može naći na najiznenađujućim i najneverovatnijim mestima ispod ovog položaja, zato budite otvoreni.

Sensa.

error: Sadržaj je zaštićen !!