Međunarodna stipendija za budućnost obrazovanja 2023. godine…

Međunarodna stipendija za obrazovanje budućnosti je izvanredan program stipendiranja koji su kreirali bivši primaoci stipendija širom svijeta. Ovi uspješni pojedinci, ujedinjeni zajedničkom vizijom, zajednički su odabrali da ostvare pozitivan utjecaj pomažući sljedećoj generaciji učenika. Njihov cilj je da doprinesu društvu zalaganjem za obrazovanje i njegovanjem svjetlije budućnosti sa više znanja.

Kriteriji podobnosti:

Međunarodna stipendija za budućnost obrazovanja isključivo je namijenjena visoko zaslužnim indijskim studentima koji žele da nastave svoje studije u inostranstvu na prestižnim univerzitetima širom svijeta.

-Kandidati koji ispunjavaju uslove moraju imati indijsko državljanstvo i posjedovati važeći indijski pasoš.

-Od kandidata se traži da imaju najmanje 60% na ispitima za 10. i 12. razred.

-Pored toga, kandidati treba da pokažu nedostatak ličnih finansijskih sredstava za podršku školovanju u inostranstvu. Stoga, aplikant mora imati plan da finansira najmanje 50% svog obrazovanja putem obrazovnog kredita.

Prihvatljiva područja studija

Međunarodna stipendija za budućnost obrazovanja pozdravlja kandidate koji planiraju da nastave dodiplomske (UG) ili postdiplomske (PG) kurseve na priznatim univerzitetima ili fakultetima izvan Indije. Imajte na umu da ova stipendija nije primjenjiva za studije u Indiji.

-Sve oblasti studija su kvalifikovane za ovu stipendiju.

Vrijednost stipendije

Svaka stipendija koju nudi program Education Future International Scholarship ima vrijednost u rasponu od 2 laka do 10 laka indijskih rupija.

-Broj stipendija koje se dodjeljuju svake godine varira i zavisi od kvaliteta primljenih prijava.

Vremenska linija stipendija

-Prijave za međunarodnu stipendiju za obrazovanje budućnosti primaju se redovno. Stoga je korisno da se prijavite što je prije moguće kako biste povećali svoje šanse za primanje stipendije.

Rok za prijavu za kandidata koji nije iz SAD.

Period prijave za 2022-2023

-Ako planirate da se upišete na univerzitet ili koledž koji nije u SAD-u, a vaš kurs je zakazan za početak između 1. novembra 2022. i 31. oktobra 2023., imate pravo da se prijavite za međunarodnu stipendiju za obrazovanje budućnosti.

-Prijave otvorene: 15.08.2022. godine

-Rok za podnošenje prijava: Prijave se primaju redovno.

-Objava konačnih rezultata: Prva sedmica septembra 2023. godine

Procedura prijave:

Da bi se prijavili za međunarodnu stipendiju za obrazovanje budućnosti, studenti moraju popuniti online prijavu. Nema potrebe za podnošenjem bilo kakvih fizičkih prijavnih obrazaca ili dokumenata putem pošte ili kurirskih službi.

Prijavite se sada

error: Sadržaj je zaštićen !!