“MARS sutra prestaje da bude RETROGRADAN – a ovi znakovi će konačno moći da ODAHNU”…

Mars je ušao u Blizance 20. avgusta 2022. i ostaće u njima sve do 25. marta 2023. godine.

Ovo je neuobičajeno dugo vreme koje ta planeta može da provede u jednom znaku, a za to je odgovorno njegovo retrogradno kretanje.

Planeta je retrogradna kada se čini da se kreće unazad kroz Zodijak. Mars je 30. novembra 2022. počeo retrogradno da se kreće, a to će da traje do 12. januara 2023.

Njegovo nazadno kretanje kroz Blizance otežalo je koncentraciju i donelo svađe i probleme u komunikaciji. Mnogi su se žalili na umor, pad motivacije i gubitak optimizma.

S obzirom da je nova godina započela sa tri retrogradne planete (Mars, Merkur i Uran), problemi iz 2022. preneli su se u 2023. i može nam se činiti kao da godina zapravo još nije ni počela.

Završetkom retrogradnog Marsa u četvrtak, 12. januara konačno se budimo iz letargije. Dobićemo priliv pozitivne energije i motivacije, a stvari će se pomerati s “mrtve” tačke. Iako će svi od toga imati korist, ova će četiri znaka osetiti najveće olakšanje.

BLIZANCI: Budući da se odvijao u vašem znaku, retrogradni Mars je na vas imao najveći utjecaj. Posljednjih nekoliko mjeseci za vas je bilo frustrirajuće i osjećali ste da ne možete predahnuti.

To je možda dovelo do nervoze, pesimizma i konflikata. Nakon četvrtka bolje ćete kontrolirati svoju energiju. Pronaći ćete inspiraciju i početi ostvarivati ono što želite. Pred vama su novi počeci.

STRIJELAC: Retrogradni Mars utjecao je na vaše veze i odnose s okolinom. Vjerojatno ste imali mnogo nesuglasica. Ljudi su puno zahtijevali od vas, a neki su se odnosi možda i raspali.

U narednom ćete razdoblju ponovno uspostaviti ravnotežu u intimnim odnosima. Usredotočit ćete se na ljude koji zaslužuju vašu pažnju, a udaljiti se od onih koji na vas vrše negativan utjecaj.

RIBE: Retrogradni Mars kod vas je pobudio mnoge emocije. Vjerojatno vam je nedostajala podrška bliskih ljudi.

Možda su se kod kuće ili u obitelji pojavili problemi koji su vas prilično iscrpili. Sada ćete konačno dobiti potporu koja vam može pomoći da se osjećate dovoljno sigurno i samouvjereno da započnete nove pothvate.

DJEVICA: Iza vas su naporni meseci. Mnogi su osećali da ne uspevaju da ostvare ciljeve i suočavali se sa neuspesima i kašnjenjima.

Možda je došlo do porasta odgovornosti, pa ste bili preopterećeni i pod stresom. Direktan Mars donosi olakšanje i pomaže vam da jasnije vidite smer u kom idete i postavite si nove dugoročne ciljeve.

Izvor: index.hr, prenosi: prva.rs.

error: Sadržaj je zaštićen !!