MAČKA vam legne na STOMAK – šta se tada događa u vašem ORGANIZMU…

Da kućni ljubimci pozitivno utiču na naše raspoloženje, to je već svima jasno! Ali da utiču na fizičko stanje organizma…

Mačke predu onda kad su srećne, zadovoljne i kad uživaju. Zvuk dok predu kreće se na frekvenciji od oko 25 Hz,a nedavne studije su pokazale da taj zvuk može uticati vrlo pozitivno i na ljudsko zdravlje. Pogledajte sve prednosti:

Zahvaljujući niskoj frekvenciji mačijeg predenja, dolazi do opuštanja našeg tela i uma. Prenosom tih frekvencija sa mačijeg na naše telo, dolazi do snižavanja hormona stresa u nama. Snižavanje krvnog pritiska

Ne samo da snižava stres, već i uspešno snižava nivo krvnog pritiska, što je veoma dobro jer je visok krvni pritisak opasan! Pomoć pri disanju Ljudi koji pate od povremenog gubitka daha, tvrde da mačka, koja prede na njihovom stomaku, mnogo pomogla da taj problem nestane.

Može izlečiti kosti Istraživanja pokazuju da kad mačka prede, dolazi do bržeg zarastanja preloma. Vibriranje na frekvenciji od 25 do 50 Hz, ubrzava zarastanje kostiju. A budući da mačke, kao što znamo, predu na frekvenciji od 15 do 25 Hz, one su idealne za stabilizaciju stanja našeg skeleta.

Redukcija srčanih oboljenja Studija Univerziteta u Minesoti pokazuje da vlasnici mačaka imaju 40% nižu mogućnost da obole od bolesti srca. Veruje se da to ima veze sa gore navedenim mogućnostima da mačka na stomaku redukuje nivo stresa i krvnog pritiska.

Leči upalu mišića Isti efekat kao kod zarastanja kostiju. Pomaže u sprečavanju upala Kao da nije bilo dovoljno pozitivnih aspekata!

Maca, koja vam prede na stomaku pomaže i u borbi protiv upala i otoka u zglobovima i tetivama. Poznajete nekog ko ima mačku? Podelite ove korisne informacije sa njim!

infopult.

error: Sadržaj je zaštićen !!