LUDI savjeti za LJEPOTU – Častite svoju kosu “PIVOM i MAJONEZOM”…

Lokne na kosi mogu biti i blagoslov i “prokletstvo”. Dame sa ravnom kosom žude za njima i provode sate praveći frizuru sa loknama.

One sa prirodnim kovrdžama često pate i dale bi sve, samo da im kosa bude ravna. Uprkos svemu i jedne i druge dame često koriste pivo, koje jača lokne i daje kosi poseban sjaj.

Veruje se da hranljive materije iz ovog pića mogu da ojačaju i koren i kosu. Međutim, nakon početnog oduševljenja, neke žene su razočarane i žale se da im se usled dejstva alkohola kosa osušila – a vrhovi počeli da “cvetaju”.

Za taj problem imamo jednostavno rešenje: ostavite pivo u čaši dovoljno dugo da alkohol ispari, pre nego što nanesete piće na kosu. Ovo će sprečiti neželjene efekte alkohola, koji mnogi izbegavaju i u klasičnim proizvodima za negu kose.

Tu je i predlog za brži tretman – sipajte pivo u bočicu sa raspršivačem (ili u fajtalicu za cveće, na primer) i tako ćete na kosu naneti manju količinu, a i alkohol će brže ispariti, pa neće biti toliko štetan. I na kraju, ako imate kovrdžavu kosu, uvek koristite fen sa difuzorom kako bi sačuvali prelep izgled svojih lokna.

Podsetimo – jer možda neki ne znaju, prirodne maske od majoneza su prvi sastojak kojeg se svi dobro sećaju. Zbog visokog sadržaja jaja, majonez obezbeđuje hidrataciju kosi i čini je čvrstom. U kombinaciji sa maslinovim uljem i jajima ovo je jedna od najboljih maski za suvu kosu.

Da biste napravile ovu čuvenu masku, potrebno je da pomešate majonez, pola kašike maslinovog ulja i 3 žumanca. Dobijenu smešu nanesite na celu kosu.

Kosu je poželjno saviti u punđu i preko nje navući plastičnu kapu za tuširanje ili običnu plastičnu kesu. Masku treba ostaviti 20 minuta, a zatim dobro isprati i oprati kosu šamponom.

Piše: spectacler.com, prenosi: prva.rs

error: Sadržaj je zaštićen !!