Lagos Business School (LBS) Program pripravništva i plaćenog zapošljavanja 2023. godine…

Lagos Business School (LBS) sa zadovoljstvom objavljuje svoj program Management Scholar Academy (MSA) koji je otvoren za prijave kandidata koji su strastveni prema akademici. MSA program je dobro strukturirana inicijativa koja traje više od dvije godine i pruža istraživački mentorski staž i mogućnosti plaćenog zapošljavanja mladim, talentovanim i akademski orijentiranim pojedincima.

Primarni cilj programa je ponuditi uloge istraživača asistenta kandidatima koji će raditi pod vodstvom i mentorstvom određenih članova fakulteta. Program ima za cilj razvoj istraživačkih vještina kandidata, istovremeno im pružajući potrebnu podršku i resurse koji će im omogućiti da nastave potpuno finansirane doktorske programe u inostranstvu.

MSA program pruža povoljno okruženje za istraživanje i akademsku izvrsnost. Uspješni kandidati će imati koristi od vođenja i mentorstva iskusnih članova fakulteta koji će ih obučavati, podržavati i mentorirati kroz njihov istraživački rad. Program takođe pruža kandidatima priliku da rade sa nekim od najboljih umova u svojoj oblasti studija, da se uključe u najsavremenija istraživanja i doprinesu unapređenju znanja.

Sve u svemu, MSA program je odlična prilika za pojedince koji su strastveni u akademskom istraživanju i žele da izgrade uspješnu karijeru u akademskoj zajednici. Pruža jedinstvenu platformu za kandidate da steknu dragocjeno istraživačko iskustvo, razviju svoje vještine i dobiju podršku i smjernice kako bi im se omogućilo da nastave potpuno finansirane doktorske programe u inostranstvu.

Sažetak stažiranja:

-Poslovna škola Lagos (LBS) u Nigeriji nudi program postdiplomskog stažiranja.

-Program je dizajniran za pojedince koji imaju magisterij i doktorat.

-Lokacija programa je u Lagosu, Nigerija.

-Program traje dvije godine.

-Za zainteresovane kandidate otvoreno je nekoliko slobodnih mesta.

-Program je otvoren za domaće i strane studente.

Sve u svemu, program LBS Graduate Internship Program je odlična prilika za pojedince koji su strastveni u akademskom istraživanju i koji žele da steknu praktično iskustvo u dinamičnom i izazovnom okruženju.

Šta očekivati od ove prakse:

Cilj ovog programa stažiranja je da stvori put za stvaranje odličnih nosilaca doktorata koji su zainteresovani da se pridruže LBS u budućnosti, bilo kao profesori sa punim radnim vremenom, pomoćni fakulteti ili kao stručni ljudi.

Kao istraživači asistenti, pripravnici će pomagati određenim fakultetima u sljedećem:

-Izrada konceptualne literature pogodne za objavljivanje u renomiranim akademskim i stručnim časopisima vrhunskog međunarodnog kvaliteta.

-Formuliranje, dizajniranje i izgradnja pozitivističkih ili fenomenološki vođenih konceptualnih modela koji se mogu objaviti u visokokvalitetnim međunarodnim časopisima.

-Identifikovanje i revizija teorija ili epistemologija, i zagovaranje upotrebe specifičnih teorija ili epistemologija.

Program stažiranja ima za cilj da opremi učesnike potrebnim istraživačkim vještinama, iskustvom i znanjem kako bi doprinijeli akademskoj i profesionalnoj zajednici. Kroz ovaj program, LBS nastoji da stvori niz talentovanih doktora nauka koji će doprinijeti rastu i razvoju institucije.

Kriteriji podobnosti:

Da bi se kvalifikovali za program pripravništva i plaćenog zapošljavanja Poslovne škole Lagos (LBS), kandidati moraju ispuniti sljedeće kvalifikacije:

-Posjedovati prvoklasnu ili diplomiranu magistarsku diplomu u bilo kojoj disciplini, s tim da su publikacije veoma povoljne.

-Posjedovati prvoklasnu ili doktorsku diplomu magistra u bilo kojoj disciplini, s tim da su publikacije veoma povoljne.

-Posjedovati magistarski stupanj 2:1 ili s razlikom u bilo kojoj disciplini, s tim da su publikacije veoma povoljne.

-Ranije su učestvovali u LBS programu za mlade talente.

Ispunjavanje ovih kvalifikacija će povećati šanse da budu izabrani za LBS program pripravništva i plaćenog zapošljavanja, koji pruža jedinstvenu priliku pojedincima da steknu dragocjeno iskustvo i razviju svoje istraživačke vještine.

Kako se prijaviti:

Pojedinci koji su zainteresovani i ispunjavaju kriterijume za prijem u Lagos Business School (LBS) Program pripravništva i plaćenog zapošljavanja moraju da popune onlajn prijavu za Program Akademije za menadžment (MSA).

Proces prijave za MSA program se provodi online i od kandidata se traži da dostave informacije o svom obrazovanju, profesionalnom iskustvu, istraživačkim interesima i drugim relevantnim detaljima. Od kandidata će se takođe tražiti da dostave svoju biografiju, akademske transkripte i sve relevantne publikacije.

Proces prijave je veoma konkurentan, a zainteresovanim kandidatima se savjetuje da osiguraju da daju tačne i detaljne informacije. Kandidati koji ispunjavaju kriterije podobnosti i uspješno završe proces prijave za MSA program bit će uzeti u obzir za LBS program pripravništva i plaćenog zapošljavanja.

Rok za stažiranje: Nije navedeno

Prijavite se sada

error: Sadržaj je zaštićen !!