“KUPILA je staru TORBICU za jedan dolar – a PRODALA je za skoro 10.000” – VIDEO…

Čendler Lesen Vest (29) iz SAD-a pre više od godinu dana kupila je na Internetu vintage odeću i modne dodatke u vrednosti 75 dolara (oko 70 eura).

Među tim stvarima se nalazila i mala krpena torbica, čija je cena bila 1 dolar (manje od jednog evra). Čendler ju je malo pogledala, spremila i zaboravila na nju.

[wpna_ad placement_id=”473997496694387_473997526694384”]

Kraj prošle godine ponovo joj se našla u rukama, pa je odlučila da sazna nešto više o njoj. Guglala je, ali uzalud. Tad se obratila za pomoć članovima Fejsbuk grupe posvećene identifikovanju antikviteta i vintage odeće. Među njima se našao neko ko ju je prepoznao i dao da nasluti da vredi pravo malo bogatstvo.

-Mislila sam da će vrediti nešto više od dolara koliko sam je platila, ali ne toliko. Otkrila sam da je to redak vintage Cartier komad, francuska svilena art deco večernja torbica iz 1920-ih, da bi dragulji na ručkama mogli da budu pravi dijamanti. Preporučili su mi da je odnesem u prodavaonicu nakita da mi to provere – prisetila se ona.

Čendler kaže kako u torbici nije mogla da pronađe nikakvu etiketu, ali je kasnije saznala da Cartier oznaku stavlja na ručkama. Poslušala je savet i odnela je torbicu draguljaru koji je potvrdio da se radi o 12 dijamanata i preporučio joj je da se obrati nekoj aukcijskoj kući

‘Obratite se nekoj aukcijskoj kući’. Odabrala je RAGO aukcije, a oni su vrednost do 4000 dolara. Aukciju su počeli sa 2000 dolara, a ponude koje su pristizale, sve veće i veće, iznenadile su i njih same.

-Na kraju sam je prodala za 9.450 dolara (oko 9500 eura) – rekla je ona.

Video možete pogledati klikom na ovaj LINK

Izvor: 24sata.hr/Tina Kos/Insider.

error: Sadržaj je zaštićen !!