“KOMPLEKSI muškarca mogu upropastiti i najsnažniju ŽENU” – Psihološki profil KOMPLEKSAŠA…

Postoje dvije vrste iskompleksiranih muškaraca, više o njima pročitajte u nastavku teksta. Iskompleksirani muškarci imaju određene šablone ponašanja.

Često reaguju vrlo prezirno, borbeno i agresivno na kritiku ili kada ih neko ne hvali. Za njih je to nedopustivo, ponekad čak i depresivno. Imaju problem sa empatijom prema drugima i osjećaju se neshvaćeno od njih.

Često su opijeni raznim fantazijama u kojima se dokazuje njihova posebnost i izuzetnost – na primjer, da su poznati istraživači, umjetnici i sl.

Uprkos potencijalnom talentu, često zbog potrebe za trenutnim priznanjem, oni ne ostvaruju svoje planove i ničim ne pokazuju tu svoju “superiornost”:

Veoma je teško zadovoljiti potrebu osobe sa kompleksima, oni samo žele da osoba prepozna njihovu izuzetnost. Prvenstveno su takvi jer ni sami nisu sigurni da su izuzetni. Sa stanovišta psiholoških uzroka, u njima se nalazi duboka sumnja u sebe.

Takođe posjeduju nesigurnost u odnosima s ljudima i iskrivljene životne vrijednosti, koje se prekomjerno kompenzuju uvjerenjem u njihovu jedinstvenost.

Svako percipirano ispitivanje ili negiranje ove činjenice iskompleksiran muškarac doživljava kao snažan i neprijateljski napad i na njega reagira aktivno ili agresivno.

A sa druge strane, iskompleksirana osoba se može ponašati totalno suprotno od navedenog. Ukoliko su kompleksi veliki, ta osoba će se osjećati bezvrijedno, ružno i neprihvaćeno. Čak i ako ste u vezi sa takvim muškarcem i pokazujete mu da ga volite – on neće razumjeti zašto.

Takav muškarac može u potpunosti upropastiti ženu svojim nesigurnostima, konstantnim optuživanjem i provjeravanjem. Da bi se promijenio, vjerovatno će mu biti potrebna stručna pomoć! Budite oprezne ako takvoga imate kraj sebe, prenosi pult24.

error: Sadržaj je zaštićen !!