“KOJA je razlika između obične GLAVOBOLJE I MIGRENE” – Specijalista neurologije otkrio kako da prepoznamo ovaj zdravstveni PROBLEM…

Doktor Boban Labović, specijalista neurologije sa VMA, gostujući u emisiji “150 minuta” na Prvoj televiziji otkrio je koja je razlika između obične glavobolje i migrene.

Doktor Labović je istakao da se migrena karakteriše jednim jakim bolom i da je praćena simptomima kao što su: preznojavanje, mučnina, nagon na povraćanje.

-“Migrena i glavobolja to su neurološke bolesti. Migrena se karakteriše jednim jakim bolom i praćena je nekim simptomima kao što su preznojavanje, mučnina, nagon na povraćanje”.

-“Glavobolja može biti sasvim spontana i glavobolja danas po tim klasifikacijama ima oko 300, a migrena ima oko 18. Za nas, najznačanije migrene su migrena sa aurom i migrena bez aure”.

-“Migrena sa aurom jeste jedno stanje gde se pojavljuje jedan simptom aura, to su neurološki simptomi koji su prisutni par minuta do 60 minuta i najčešće budu u vidu omaglice, ispadi u vidnom polju, cik cak neke linije.. kod 90 procenata slučajeva tako počinje migrena sa aurom” – rekao je doktor Boban Labović, a onda se osvrnuo i na lečenje ovog problema:

-“Najbolja stvar za lečenje migrene jeste da se pacijent obrati neurologu, zbog više razloga, jer uzimanje anamnezije je najbitnija stvar u tom periodu kada mi možemo da saznamo koji je to oblik migrene i koji je adekvatan lek kada ćemo imati najbolji benefit terapijski na takvu poteškoću” – kazao je on u emisiji “150 minuta”.

Izvor: Prva.rs.

error: Sadržaj je zaštićen !!