KAKO sam vratila “ljubav i strast” u našu VEZU: “Postoji sitnica koja može i propalu ljubav SPASITI”…

Ako ste u dugoj vezi ili braku onda ćete razumjeti kada kažem da “strast” prolazi a ljubav zataji.

Moj suprug i ja smo se nenormalno voljeli na početku naše veze. Bili smo, kao ono što se kaže – srodne duše. Sjajno smo se slagali, lijepo smo se družili, sve je bilo super.

Poljupci su bili “strastveni”, ništa nam nije nedostajalo. Ali kasnije, počeli smo se otuđivati. Prije bih rekla da smo izgledali kao dva prijatelja ili kao cimeri nego kao bračni par.

Shvatila sam da nekad prođe i po 5 dana da se ne poljubimo što zaista nije dobra stvar kada živite sa muškarcem sa kojim bi trebali razmjenjivati emocije.

Odlučila sam da dođem do suštine problema, i jesam. Oboje smo imali problem koji nas je kočio. Moj je bio taj da sam postala nesigurna po pitanju svog tijela.

Godine su načinile svoju štetu, koža visi, tu su bore i proširene pore. Jednostavno sebe nisam vidjela kao privlačnu ženu.

Kroz razgovor sa svojim mužem shvatila sam da njega muči kompleks niže vrijednosti. Njegovi prijatelji su stekli neko bogatstvo, firme i skupa auta, dok je on jedini zaostajao za njima i živio prosjećan život. Osjećao se kao da nije dovoljno dobar muškarac.

A onda sam odlučila da priredim romantičnu večeru samo za nas dvoje, uz dobre količine vina. Znate kako kažu – vino vas natjera da progovorite. Pričali smo cijelu noć, prisjećali, smijali se i jednostavno ponovo se zbližili.

Objasnio mi je da me voli takvu kakva jesam i da uopšte ne primjećuje te “mane” koje sam ja vidjela na sebi. Ja sam njemu objasnila da mi se naš život zaista sviđa, da ništa ne bih mijenjala i da ne patim za više novca ili imućnosti.

Poslije te noći sve se promijenilo. Ponovo smo postali zaljubljeni bliski. Čak su i drugi ljudi to primjetili.

Smatram da se svaki odnos može popraviti ako je njegova suština bazirana na ljubavi. I da, očigledno je da je ipak komunikacija najvažnija, prenosi pult24.

error: Sadržaj je zaštićen !!