KAKO razumjeti da je žena OSTARJELA – Dvije stvari u ponašanju žene koje odaju “STARICU” u njoj…

Svi starimo, ali kada počinje starost? Mnogi ljudi vjeruju da su znaci starosti sijeda kosa, bore, suva i manje elastična koža.

Erih Marija Remark, njemački pisac i stručnjak sa žensku psihologiju, nije se složio sa tim. Erih je smatrao da žena stari kada se u njenom ponašanju pojave sledeće stvari:

-Na prvom mjestu je ženina potreba da sakrije svoje nedostatke: Mnoge žene ovo rade, pokušavajući da sakriju svoje prave godine, zaborave da godine nisu važne – maniri su ono važno.

Naročito u savremenom svijetu žene rade različite stvari da bi sakrile da stare. Pribjegavaju raznim estetskim korekcijama i tretmanima, prave eksperimente, a to im sve nije potrebno.

Da biste bile mlade važno je da ostanete mlade u srcu. Vaše godine starosti će odati hod, način govora, glas i ponašanje.

Zato ispravite ramena, budite ponosne na sebe, prestanite da pušite da biste sačuvali glas i izbjegavajte stres. Stari smo onda kada prestanemo da činimo gluposti.

-Bilo kakvi pokušaji sakrivanja godina su glupi: Ponekad ćete zbog toga biti smiješni, jer ćete naglasiti apsurdnost svega.

Godine nisu razlog da prestanete da vodite brigu o sebi. Njegujte svoje tijelo i svoju kožu, koristite blage kreme, neutralnu šminku i dobru, kvalitetnu kozmetiku.

Ne budite vulgarne, to je važno. Drage dame, ne skrivajte godine, ponosite se njima. Godine nisu ništa do datuma na ličnoj karti.

Čuvajte sebe i ne uzimajte sve k srcu. Godine će da vam donesu mudrost i iskustvo, pa ćete shvatiti da je na svijetu jako malo uistinu važnih stvari.

infopult.

error: Sadržaj je zaštićen !!