“KAKO odabrati najbolju boju kose prema obliku VAŠEG LICA”…

Zaboravite šminku – frizura i boja kose su najpametniji načini da “poboljšate” oblik lica!

Ako tamne boje mogu učiniti da područje izgleda manje, a svetle nijanse mogu da otvore i prošire prostor, onda možete da stvorite iluziju i na osnovu svog lica odaberete odgovarajuću boju kose.

Boju kose najčešće biramo prema boji tena i boji očiju, ali da li ste znale da pri izboru nove nijanse u obzir možete uzeti i svoj ​​oblik lica?

Stručnjaci tvrde da oblik lica i te kako možemo učiniti idealnim odabirom boje kose pa vam predlažemo da pre odlaska kod frizera pogledate sledeće predloge:

– Ovalno lice: Ženama ovalnog lica predlaže se da izbegavaju pramenove koji će lice vizuelno još više izdužiti. Tamne boje takođe znaju izgledati preagresivno uz ovaj tip lica, dok su smeđa, kestenjasta, crvena i plava boja idealan izbor.

– Srcoliko lice: Damama srcolikog lica odlično pristaje plava kosa. Svetlo smeđa, narandžasta i svetlo crvena takođe su dobar izbor, a ukoliko volite pramenove, svetlije nijanse odaberite za donji deo kose. Ombre će vam takođe super stajati.

– Okruglo lice: Okruglom licu dobro stoje šiške, a bilo bi idealno kad bi na šiškama i gornjem delu lica pramenovi bili svetliji, a na ostalim delovima nekoliko nijansi tamniji.

– Četvrtasto lice: Četvrtasto lice često zna izgledati široko pa frizeri predlažu tamnije boje poput tamnosmeđe, tamnocrvene i crne. Ukoliko imate pramenove – uz čelo i lice boja bi trebalo da bude tamnija.

Izvor: Ženski magazin, prenosi: prva.

error: Sadržaj je zaštićen !!