KAD čujete čemu služe petljke od JAGODA – Čuvaćete ih kao oči u glavi…

Jagode su mnogima omiljeno voće, imaju sladak ukus – idealne su za pripreme raznih poslastica i simbolizuju ljubav.

Kada čistite jagode, verovatno bacate zelene peteljke. Međutim, mnogi stručnjaci narodne i prirodne medicine ističu da peteljke jagoda mogu imati razne blagodeti po zdravlje i lepotu. Peteljke, odnosno listići jagoda, bogate su velikom količinom vitamina C.

Od njih se pripremaju čajevi koji deluju protiv stresa, umora, lošeg raspoloženja – pozitivno deluju na zdravlje bubrega.

Takođe, peteljke jagoda se koriste kao prirodno sredstvo za očuvanje mladolikosti. Kada se izmiksaju, mogu se koristiti kao maska protiv bora na licu i na vratu. Listići jagoda povoljni su i za negovanje kose.

Peteljke jagoda deluju pozitivno i na regulisanje šećera u krvi, ali je važno da u navedene svhe koristite isključivo jagode organskog porekla.

Kako da napravite čaj od peteljki organskih jagoda: Kašiku opranih i iseckanih peteljki stavite u 300 ml proključale vode i ostavite da odstoji 20 minuta.

Nakon toga procedite i ostavite da se prohladi. Preporučuje se da pijete 2 puta dnevno po jednu šolju, prenosi krstarica.

error: Sadržaj je zaštićen !!