“ISTINSKA sreća se gradi na malim STVARIMA” – Tajne sreće japanskih MUDRACA…

Japanci su sigurni da čim pronađete nešto zbog čega ćete se svako jutro buditi s radošću – vaš život će početi da se mijenja na bolje.

Ako želite naučiti da primjećujete sreću u malim stvarima, onda će vam ovi savjeti svakako dobro doći. Donosimo 5 osnovnih principa japanskih mudraca koji će vam pomoći da pronađete harmoniju i sreću u svom životu.

Počni da prihvataš sebe: Da biste bili istinski srećni, prvo se morate osloboditi predrasuda i nekih kompleksa koji vas sprječavaju da uživate u životu. Prihvatanje sebe jedan je od najtežih zadataka ali i od najvažnijih. Bez toga ne možete daleko dogurati.

Ne gubite dijete u sebi: Japanci su sigurni da ako zadržite detinjastu narav i spontanost tokom cjelog života bićete jako srećni i zadovoljni. Djeca nisu ničim opterećena, ponašaju se kako im odgovara, a ne kako to želi društvo ili neki konkretni pojedinci.

Znaju da uživaju u jednostavnim stvarima i ne stide se da izraze svoja osjećanja. Pokušajte probuditi svoje unutrašnje dijete i saslušati svoje želje i potrebe.

Pronađite sreću u malim stvarima: Psiholozi potvrđuju da se sreća sastoji od naizgled beznačajnih trenutaka, kao što su šolja okrepljujućeg pića, omiljena poslastica, prijatna muzika, lagana šetnja, susret sa prijateljima, komplimenti i druge stvari koje vam pričinjavaju zadovoljstvo.

Ne očekujte velike rezultate odmah, počnite s malim koracima: Da biste postigli neku vrstu cilja, potrebno je postepeno ići ka njemu, korak po korak.

Ne biste trebali drastično mijenjati svoj život – bolje je da počnete pomalo da se prilagođavate. Nakon nekog vremena vidjećete pozitivne promjene.

pult24

error: Sadržaj je zaštićen !!