ISS-OAS stipendija 2023/24. godine – Rotterdam, Nizozemska…

Rok za prijave 28. travnja 2023. godine.

Glavno tajništvo Organizacije američkih država (GS/OAS) i Međunarodni institut društvenih studija (ISS) Sveučilišta Erasmus u Rotterdamu nude zajedničku stipendiju kvalificiranim kandidatima iz Amerike za daljnje školovanje.

Posljednjih osam godina OAS i ISS udružili su snage kako bi studentima iz država članica OAS-a ponudili stipendiju za magistarski studij razvojnih studija na ISS-u. Do sada je stipendiju ISS-OAS-a dobilo tridesetak studenata.

Kriterij prihvatljivosti:

Da bi bio uzet u obzir za ovu mogućnost stipendije, kandidat mora:

-Budite bezuvjetno primljeni u ISS MA program razvojnih studija. Više informacija potražite u akademskim zahtjevima ISS MA programa.

-Stekli prvu sveučilišnu (prvostupničku) diplomu do trenutka prijave za ovu stipendiju.

-Biti državljanin i/ili stalni pravni stanovnik bilo koje države članice OAS-a. Otvara se izvana.

-Kandidati iz Argentine moraju ispuniti traženi obrazac putem sljedeće poveznice; http://www.oas.org/en/scholarships/PAEC/2018/NOTA-SOLICITUD-DGCIN-2017.docOpens external i poslati ga Nacionalnom uredu za vezuOpens external (ONE) u Argentini.

Sljedeći kandidati nisu prihvatljivi:

-Trenutačni primatelji OAS stipendija;

-GS/OAS osoblje i njihovi najbliži rođaci ili GS/OAS konzultanti; i

-OAS Stalni službenici i njihovi najbliži rođaci.

Pregled stipendija:

Program

Magisterij iz razvojnih studija sa smjerom u sljedećim područjima: agrarne, prehrambene i ekološke studije, ekonomija razvoja, upravljanje i razvojna politika, ljudska prava, rod i studije sukoba: perspektive socijalne pravde, socijalna politika za razvoj, upravljanje, migracije i raznolikost.

Rok 28. travnja 2023

Trajanje programa 15,5 mjeseci (4. rujna 2023. – 18. prosinca 2024.)

Prednosti

ISS će osigurati jednokratno odricanje od školarine u iznosu od 4000 €. OAS će pokriti jednokratnu naknadu od 4000 USD za odabrane primatelje stipendije kako bi se pomoglo podmiriti troškove školarine samo u prvoj godini studija.

Jezik: Engleski jezik

Lokacija: Haag, Nizozemska

Kontaktirajte: admission@iss.nl

Financijske informacije:

Stipendija se sastoji od smanjenja od 4.000 € od strane ISS-a i smanjenja od 4.000 $ (3.800 €) od strane organizacije OAS; dakle ukupno smanjenje od 7.800 € na školarinu od 17.500 €.

-Školarine (minus ISS/OAS smanjenje): 9.700 €

-Imigracijska pristojba (troškovi za boravišnu dozvolu): 210 €

-Zdravstveno osiguranje: 860€

Minimalni iznos potreban za životne troškove prema nizozemskom zakonu trenutno iznosi 975 € mjesečno, ali zbog visoke inflacije, studentima toplo savjetujemo da imaju na raspolaganju viši iznos (barem uzmite u obzir 1100 € mjesečno). Za vrijeme trajanja studijskog programa (16 mjeseci) stoga morate imati na raspolaganju iznos za životne troškove od najmanje 15.200 €, ali po mogućnosti više.

Ukupan iznos od 22.470 € mora se prenijeti na bankovni račun ISS-a (naknade za studiranje 10.770 € + troškovi života za 1 godinu 11.700 €) nakon čega će ISS pokrenuti vaš zahtjev za vizu (prijenos oba ova iznosa je zahtjev Nizozemske imigracije vlasti (IND)). Imajte na umu da ćete morati imati dovoljno financijskih sredstava za preostala 4 mjeseca programa.

Ako imate još pitanja, obratite se našem prijemnom uredu: admission@iss.nl

Kako se prijaviti:

-Da bi se prijavili za ISS-OAS stipendiju, kandidati prvo moraju biti bezuvjetno primljeni na ISS MA program.

-Nakon što ste primljeni na ISS MA in Development Studies na ISS-u, pošaljite e-poruku na: admission@iss.nl kako biste izrazili svoje zanimanje za ISS-OAS stipendiju.

Izvor / Više informacija: Službena stranica OVDJE.

error: Sadržaj je zaštićen !!