“IMA više antioksidansta od borovnice i djelotvorniji je od zelenog ČAJA” – Spriječava razvoj bolesti i usporava STARENJE…

Mača (matcha) čaj važi za napitak koji ima više antioksidanata od mnogih vrsta voća i povrća – a evo kako sve može da se koristi.

Poslednjih godina napitak od mače sve je popularniji – a to nije bez razloga.

To su zapravo listići zelenog čaja, za čija blagotovorna svojstva znamo, ali sadrži više hlorofila i aminokiselina jer su njeni grmovi bili zaštićeni od direktne sunčeve svetlosti. Bere se ručno, suši i melje posebnom tehnikom u fini prah.

Prema sadržaju antioksidanata, mača (matcha) je superiornija i od borovnica, akai bobica i brokolija, a bogata je i vlaknima, hlorofilom i vitaminom C, kao I mineralima- selenom, hromom, cinkom i magnezijumom.

Jača telo, štiti ga od razvoja bolesti i sprečava prevremeno starenje. Takođe sadrži kofein, stoga može biti odlična zamena za kafu. Jedna šoljica mača (matcha) čaja zamenjuje nekoliko šoljica zelenog čaja.

Kako se priprema: U toplu šolju stavite pola kašičice mača praha i prelijte s 1 dl vruće (neključale vode). Promešajte drvenom kašičicom.

Napitak od mače može se dodati u različita jela, variva, čorbice, smutije, korisititi za pripremu hleba, a naročito se dobro pokazala u pripremi zdravih poslastica.

Sensa

error: Sadržaj je zaštićen !!