“Ima 70 godina a izgleda kao da ima 30” – Legendarna Britanka otkriva svoju TAJNU…

Norma Williams je Britanka koja živi u Italiji, bavi se privatnim poslom iznajmljivanja nekretnina za odmor.

Kada čuju da ima 70 godina, ljudi joj ne vjeruju jer izgleda vrlo mladoliko. Kaže da vježba gotovo svaki dan i pazi što jede. Voli se moderno odijevati i priznaje kako si svaku večer priušti čašu crnog vina i poneki kasni zalogaj.

Njezin 10 godina stariji suprug Laurie ponosan je na nju. Norma naglašava kako su joj geni pomogli da izgleda vitko jer ima prirodno uzak tip građe tijela.

-“Za mene je odličan oblik tijela onaj uspravan bez trunke prekomjerne masnoće, dobrog struka i toniran od glave do pete. Izvrstan oblik ne mora biti definiran visinom niti tipom figure” kaže Norma. Dodala je kako svaki dan vježba otkako je bila u ranim dvadesetim godinama života.

Rutinu vježbi mijenja svakih nekoliko mjeseci. Između ostalog, ide na zumbu i dva puta na tjedan vježba intenzivnije. Ponekad, ali ne često, si daruje slobodan dan od vježbanja ako se osjeća umorno ili je posve zadovoljna težinom.

Primjer njezine fizičke aktivnosti: 7.30 brzo hoda malo više od kilometra pa se popne po 60 stepenica. Potom brzo prehoda šest krugova od po oko 1,5 kilometra. Na kraju se brzim korakom vrati kući. Slijedi tuširanje.

Sredinom prijepodneva prošeće se sa suprugom istim putem kao i ujutro – nešto više od kilometar hodanja i 60 stepenica. Na vrhu naprave dva kruga od po kilometar i pol sporijim tempom i vrate se kući.

Kaže da, ukoliko primijeti da se udebljala pola kilograma iznad svoje idealne težine od 60,5 kg, tada podupla jutarnju aktivnost. Dva puta na tjedan odlazi u teretanu na treninge uz asistenciju osobnog trenera. Trening traje 50 minuta.

Primjer njezine prehrane:

Kasni doručak nakon vježbanja: Dva kapučina i veliko kukuruzno pecivo s medom, slično kroasanu. Ručak ne jede. Sredinom poslijepodneva pojede bananu, naranču i još neko sezonsko voće.

Večera: Pileća prsa s mrkvom, brokulom, mahunama i gljivama u umaku od soje. Preliveno maslinovim uljem i posuto sjemenkama, brusnicama i orasima. Ponekad za večeru pojede tjesteninu od cjelovitog zrna pšenice, salatu i povrće. Rijetko si priušti pizzu Napoletanu s tankom korom.

Grickalice: Voli nakon večere pojesti nekoliko keksa, paketić mješavine orašastih plodova i brusnice, pokoji kolač s rižom i tamnom čokoladom ili grčki tip jogurta s medom. Iza toga popije nekoliko čaša crnog vina. Vino uvijek pijucka nakon 19 sati.

Izvor: 24sata.hr, prenosi: pult24.

error: Sadržaj je zaštićen !!