“I ja sam nekada bio mlad i jak, i ja sam bio i SRETAN I POLETAN” – Priča starca koja će vam otvoriti OČI…

Nije se Bog zna šta imalo, ali je srce bilo zadovoljno sa onim što imaš. Srce je bilo puno ljubavi iz koje se rađalo poštovanje ljudi.

Otac je bio otac. A danas? Ne treba previše govoriti, sve se zna, priča deka. Nije se Bog zna šta imalo, ali je srce bilo zadovoljno sa onim što imaš.

Srce je bilo puno ljubavi iz koje se rađalo poštovanje ljudi. A danas? Ne treba previše govoriti, sve se zna. Sve više svijeta se umiva svojim vlastitim suzama, jer sreća je nekima samo bajka.

Ako mene pitaš, sine, ja dugo, dugo nisam osjetio mrvu neke radosti i spokoja. Dugo se nisam, sine, nasmijao od srca. Znaš ono, iz duše. Ma svakako sam je zvao, ali nisam znao da treba da je zovem samo živote moj.

Ali sada znam.. A pitaš me za djecu? Dobri su, neka su živi i zdravi! Svi imaju svoju djecu. Dođu mi i obiđu me koliko mogu, pruže koliko mogu.

Sjedim ovdje kraj prozora i gledam satima negdje, a da me pitaš gdje, ne znam ni sam! Ali, gledam i čekam i kada ugledam mila lica moje djece kao da me sunce obasja.

Mada, rijetko me obasja. Kažu mi da imaju i previše svojih obaveza i stalno su u nekoj žurbi. Zapamti, sine moj, Bog daje, a ljudi koriste.

Ipak, nešto dobro nam je dao i ostavio, a to je da smo svi djeca i da ćemo biti i roditelji. Da smo danas mladi, sutra stari. Da smo danas jaki, sutra slabi.

Da smo danas zdravi, a sutra ko zna? I da, ako ima pravde, eto baš tu se nalazi! I ja sam nekada bio mlad i jak. I ja sam bio i sretan i poletan. I mene su majka i otac čekali kao što čekam i ja sada. Zato, ne zaboravi, sine – sve se vraća!”

pult24.

error: Sadržaj je zaštićen !!