I BITI sam ima svoje PREDNOSTI: “Donosimo vam 8 razloga zašto je nekad bolje biti bez PARTNERA”…

U svom životu toliko vremena trošimo na to da budemo sa svojom porodicom i prijateljima, da za sebe, bukvalno, nemamo vremena.

A svakome od nas je ponekad neophodno ostati sam..Evo, zašto nam je, s vremena na vreme, potrebno ograditi se od spoljašnjeg sveta i ostati sa svojim mislima:

-Samoća čisti našu svest: U toku dana dobijamo mnogo različitih informacija iz medija, od prijatelja, kolega, bliskih osoba. Sami ne primećujemo kako pojedine počinje negativno uticati na naš život. Zato je, ponekad, jednostavno neophodno razmisliti o svemu na nekom mirnom mestu,

-Kreativnost, takođe, traži mir i tišinu: Kada ostajemo sami i ni o čemu konkretno ne razmišljamo, naša mašta dobija slobodu, i u tom momentu slobodno se mogu roditi čarobne ideje.

-Samoća pomaže jačanju sigurnosti: Mi slušamo svoj unutrašnji glas, izvagamo sve „za“ i „protiv“ na osnovu sopstvenog iskustva, a to je mnogo važnije od mišljenja okoline.

-Mi tada postajemo samostalniji: Kada ostajemo sami sa sobom možemo maštati i stvarati ciljeve na osnovu svojih snova, bez uticaja drugih.

-Samoća izoštrava percepciju: Ogradivši se od emocija i sekiracija spoljnog sveta, mnogo je lakše izvući prave zaključke ili drugačije pogledati na problem koji vas tišti.

-Korisno je ostajati sam sa sobom, da biste umanjili stres i nervozu: To pomaže dovesti misli u red, nakon napornog dana.

-Najbolji način spoznati sebe: Napraviti kratku pauzu u komunikaciji sa okruženjem. Ona će pomoći pronaći ono što nam je zaista važno, i napraviti prioritete.

-Samoća ojačava vezu: Verovali ili ne, ali naši najmiliji nemaju potrebu za našom stalnom pažnjom. Kada imamo vreme da cenimo i razumemo sebe, sposobni smo bolje razumeti i ceniti druge.

error: Sadržaj je zaštićen !!