HOROSKOP za retrogradni Merkur do 14. MAJA: “Prognoza” za sve znakove horoskopa…

Tijekom ovog perioda događa se i pomrčina Sunca u znaku Bika, a do 2025. godine u ovom sazviježđu je Uran – planeta napretka. Retrogradni Merkur od 21. travnja do 14. svibnja će nas natjerati da se vratimo i razumijemo sebe, svoje vrijednosti te svoje prioritete.

Već 7. travnja Merkur je počeo ulaziti u stupanj svoje retrogradne petlje u znaku Bika, što će nas natjerati da se pozabavimo temom samopoštovanja, prehrane, financija i osobnih vrijednosti.

Tek do 15. svibnja situacija u vezi s ovim pitanjima će se manje-više razjasniti ili razviti, što znači da ćemo svi proći kroz lekciju strpljenja i traganja za nekom vrstom smisla.

Tijekom ovog perioda događa se i pomračenje Sunca u znaku Bika, a do 2025. godine u ovom sazviježđu je Uran – planeta napretka. Retrogradni Merkur od 21. travnja do 14. svibnja će nas natjerati da se vratimo i razumijemo sebe – svoje vrijednosti te svoje prioritete.

Ovan: Retrogradni Merkur djelovat će na vašem polju financija, samopoštovanja i distribucije vlastite energije. Prvo može vam se vratiti novac koji je negdje zapeo (vratiti dug), a drugo može se pojaviti stari poslodavac ili osoba koja u velikoj mjeri utječe na vaše samopoštovanje.

Također, tijekom ovog perioda bavit ćete se time koliko cijenite sebe – morat ćete se vratiti u prošlost kako biste razumjeli kako je današnja situacija povezana s onim što ste sami pustili u svoj život. Moguće je da ćete razmišljati kako poboljšati svoje financije.

Bik: Retrogradni Merkur djelovat će na vaš izgled, tijelo i imidž – možete napraviti neke promjene na sebi. Razmišljat ćete o prehrani, imidžu i načinu na koji se predstavljate. Merkur vas također može potaknuti na ponovnu promjenu nekih vlastitih životnih stavova. Uvid će se ticati vas – vašeg izgleda i ranga.

Blizanci: Retrogradni Merkur će djelovati na segment vaše podsvijesti, sna, iluzije i onoga što pokušavate ne primijetiti u svome životu. U svakodnevnom smislu, može vam dati put do mjesta gdje ste već bili, kao i baviti se nekim starim temama.

Tražite neku vrstu odgovora, postajete pažljiviji prema onome što se dešava, imate jasnije uvide. Budite pažljivi prema svojim snovima i možete otkriti neke nove tajne.

Rak: Retrogradni Merkur će biti u vašem segmentu prijateljstava, timskog rada te istomišljenika, što znači da ćete početi komunicirati s onim ljudima s kojima ste ranije radili ili živjeli.

Na primjer, moguć je sastanak s prijateljima iz razreda ili bivšim kolegama. Također, ovaj segment na vašoj karti je odgovoran za vaše ambicije i snove: kao da ćete analizirati koliko ono što želite za sebe u budućnosti korelira s vašim vrijednostima.

Na primjer, razmišljali ste o preseljenju u drugu zemlju ili da radite u novom timu, ali vjerojatno niste sve završili na starom mjestu. Također će biti promjena u odnosu s prijateljima – neko se može vratiti iz prošlosti, ili ćete sami otići u posjetu prijatelju.

Lav: Retrogradni Merkur ima utjecaj na vašu karijeru – činit će vam se da preispitujete svoje ciljeve, dostignuća i profesionalne zadatke. Ili ćete morati ponovo registrirati neke dokumente na poslu zbog činjenice da imate unaprjeđenje ili samo promijenite poziciju.

U psihološkom smislu, imat ćete analizu svog cilja u životu – gdje težite, šta želite i koju visinu ste spremni postići. Ovo je period kada biste trebali provjeriti svoj kompas, posebice u karijeri.

Djevica: Retrogradni Merkur će vršiti utjecaj na putovanja i obrazovanja: prvo, možda odete na mjesto gdje ste već bili i to će u velikoj mjeri proširiti vaš pogled na svijet. Što se tiče obrazovanja, također možete proširiti svoj pogled na svijet.

Moguće je da vas čeka ponovni ispit ili ćete morati dokazati neko svoje znanje u praksi. Retrogradni Merkur će “razbiti” granice vašeg pogleda na svijet – kao da je vrijeme da odete dalje, malo iza horizonta. Uvid je povezan sa širenjem pogleda na svijet.

Vaga: Retrogradni Merkur će djelovati na polju zajedničkih financija s partnerom – vjerojatno ćete prikupljati dokumente ili novac za neku vrstu investicije.

Možda ćete se morati suočiti s nekom vrstom izazova iz prošlosti. U periodu ljubavi se također razmišlja o velikim odlukama, moguće je i bavljenje s bivšim partnerom. Glavne teme su novac i partnerski odnosi.

Škorpija: Retrogradni Merkur djeluje na vašem segmentu veza, što znači da vam se mogu vratiti ljudi iz prošlosti – bivši ljubavnici i poslodavci sa kojima ste radili zajedničke projekte.

Najvjerojatnije, povratak u prošle veze je zbog činjenice da preispitujete stav prema sebi. To je slučaj kada sebe možete razumjeti gledajući s kim ste okružili svoj život tada i sada. U profesionalnom smislu, može vam biti ponuđeno da ponovo zaključite ugovor o radu u mjestu gdje ste ranije radili.

Strijelac: Retrogradni Merkur ima utjecaj na vašem području rada – vjerojatno ćete se vratiti ranijem projektu, ili će vam možda biti ponuđeno da zaradite novac angažiranjem u istom timu s kojim ste ranije radili.

Moguć je naporan rad na određenom načinu života kako biste poboljšali svoje stanje. Možda ćete odlučiti vratiti se staroj ishrani, spavanju i sportu.

Uvid će biti povezan s vašim odnosom prema sebi, prema zdravlju i radu u timu – dogodit će se nešto u vašem rutinskom životu što će vas promijeniti.

Jarac: Retrogradni Merkur djelovat će na vašem polju ljubavi, radosti, djece i osobnih poslova, što znači da će u svim ovim područjima biti određen dašak prošlosti.

Kada je ljubav u pitanju, možete početi razmišljati o tome što vam je nekada donosilo radost i kako se vratiti u ovo kreativno, bezbrižno stanje. Uvid će biti povezan s činjenicom da ćete osjećati duboku ljubav prema onome što vam zaista donosi pozitivnu energiju.

Vodolija: Retrogradni Merkur će utjecati na stambenom segmentu. Moguće je da ćete imati važne informacije o nekretninama, prodaji ili izdavanju.

Također, očekuje se promjena s poslovima vaše obitelji – kod vas mogu doći stari rođaci koje dugo niste vidjeli. Možda ćete vi odlučiti da odete u posjetu članovima obitelji. Bavit ćete se temom doma, kao i odnosa s članovima obitelji.

Ribe: Retrogradni Merkur za vas ima utjecaj na polju dokumenata, stoga čuvajte važne papire. Morat ćete aktivno usavršavati neku viještinu – u govoru, pisanju, u radu s rukama itd. Moguće je bavljenje i sa starim poslom, posebno zbog zarade.

Isti segment na vašoj karti je odgovoran za bliska putovanja – najvjerojatnije ćete imati mali poslovni put ili obilazak grada u kojem ste bili. To može biti lijepi hotel, farma, eko-hotel, vinograd itd. Aktualne su teme komunikacije – kao i profesije u kojima je ona važna.

Preuzeto sa: Sensa, prenosi: Atma.

error: Sadržaj je zaštićen !!