HDR stipendija – Stipendija za istraživački program obuke (RTP) / Postdiplomska istraživačka stipendija Univerziteta Deakin (DUPR) 2023/24. godine Australija

Prijave su sada otvorene

Stipendije RTP-a finansira Vlada Australije, dok stipendije DUPR-a finansira Univerzitet Deakin. Obje nagrade dostupne su domaćim i stranim studentima. Samo najbolje rangiranim kandidatima će biti ponuđen RTP.

Važni datumi

Molimo pogledajte datume prijave za kandidaturu i stipendije na stranici ključnih datuma za studente istraživače

Prednosti i trajanje

Vrijednost stipendije i naknade (primjenjuju se uvjeti)

-Stipendija od 30.000 dolara godišnje za 2023. oslobođena poreza

-Naknada za preseljenje od 500 do 1.500 dolara (za samce u porodicu) koja se dodjeljuje studentima koji se sele iz međudržavnih ili inozemnih država kako bi studirali na Deakin-u

-Samo za međunarodne studente: Polisa zdravstvenog pokrića za jednog prekomorskog studenta za vrijeme trajanja studentske vize.

Trajanje doktorske diplome

3 godine za stipendiju i 4 godine za kompenzaciju školarine

Istraživačko trajanje magistarskog zvanja

2 godine za stipendiju i 2 godine za kompenzaciju školarine

Kriterijumi podobnosti

-Da bi stekao pravo na RTP stipendiju, RTP naknade, RTP Allowance ili DUPRS, student mora biti domaći ili međunarodni student upisan na HDR studijski program na Univerzitetu Deakin

-Da bi se kvalifikovao za RTP naknadu za naknade, kandidat ne smije primati ekvivalentnu nagradu ili stipendiju od Commonwealtha dizajniranu da nadoknadi HDR naknade

-Da bi stekao pravo na RTP ili DUPRS stipendiju, student ne smije primati prihod iz drugog izvora da bi izdržavao opće životne troškove tog studenta tokom studiranja ako je taj prihod veći od 75 posto stope RTP ili DUPRS stipendije tog studenta. Ne uzimaju se u obzir prihodi koji nisu u vezi sa studentovim tokom studija ili prihodi primljeni za studentski kurs, ali ne za potrebe izdržavanja opštih troškova života.

-Molimo pogledajte stranicu puteva za ulazak u istraživačke diplome za informacije o zahtjevima za upis na HDR kurs na Univerzitetu Deakin.

-Uslovi i odredbe za svaku stipendiju su detaljno opisani u odjeljku Dodatne informacije ispod. Za informacije o našoj politici stipendiranja RTP-a, pogledajte Proceduru za dodjelu stipendija za više stepene istraživanja (HDR).

Proces selekcije

RTP i DUPRS stipendije će biti dodijeljene studentima kao rezultat takmičarskog procesa navedenog u smjernicama za rangiranje kao u nastavku. Studenti koji primaju RTP ili DUPRS stipendiju biće upisani kao redovni studenti na kampusu.

Kandidati za RTP ili DUPRS stipendiju moraju imati:

-završili najmanje četiri godine studija tercijarnog obrazovanja

-su postigli 80% ili ekvivalent u istraživačkoj komponenti svog prethodnog studija ili ekvivalentan nivo akademskog postignuća, uzimajući u obzir prethodno studiranje, relevantno radno iskustvo, istraživačke publikacije i drugo istraživačko iskustvo

-ispunjavaju sve ostale minimalne uslove za upis u skladu sa procedurom za prijem, selekciju i upis na viši stepen istraživanja (HDR). Za više informacija pogledajte stranicu o putevima za upis stepena istraživanja.

Trenutno upisani HDR studenti mogu se prijaviti za RTP ili DUPRS stipendiju i bit će ocijenjeni od strane Fakulteta/Instituta. Trenutno upisani studenti se ne mogu prijaviti nakon što završe više od 3 godine svog doktorskog studija ili 2 godine svog master kursa (ili ekvivalentnog skraćenog radnog vremena).

Za informacije o procesu odabira kompenzacije RTP naknada i procesu ponude za sve stipendije, molimo pogledajte Proceduru za stipendije viših stepena istraživanja (HDR).

Izvor: Više informacija – Zvanična web stranica OVDJE.

error: Sadržaj je zaštićen !!